Türkiye'ye demokrasiyi CHP'nin kendi özgür iradesiyle getirdiğini söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Yani demokrasiyi var eden parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İstanbul Planlama Ajansı'nın Florya Kampüsü'nde yapılan CHP Gençlik Kolları İl Başkanları Toplantısı'ndaki konuşmasında, Türkiye'nin büyük sorunlar yaşadığını bildiklerini, bu sorunlarla mücadele etmek zorunda olduklarını söyledi.

Türkiye'de çağdaş uygarlığı yakalamayı, daha mutlu ve daha güzel ülkede yaşamayı hedeflediklerini belirten Kılıçdaroğlu, çağdaş uygarlığı yakalamak ve onu aşmanın yolunun daha enerjik, daha kararlı, daha azimli, geleceğe güvenle bakan, her alanda iyi yetişmiş, düşüncelerini özgürce dile getiren bir toplumu inşa etmek olduğunu vurguladı.

Bu tarihsel misyonu gençlerle beraber yerine getireceklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde ÖSYM'nin Türkiye'nin en güvenli merkezi olacağını, bu merkezin başında liyakatli kişiler bulunacağını kaydetti.

İktidara geldiklerinde en geç 1 yıl içinde yurt sorununu bitireceklerinin sözünü veren Kılıçdaroğlu, 2019'da CHP'li belediyelere ait 22 yurt bulunduğunu, bugün yurt sayısının 83'e çıktığını, bu yurtlarda 14 bin 745 öğrencinin barındığını anlattı.

Kılıçdaroğlu, öğrenci bursu ve kredilerinin yükseltilmesini, söz konusu artışların da eylülden itibaren yapılmasını istediklerini ifade etti.

"DOĞAYLA UYUMLU KENTLER İSTİYORUZ"

CHP olarak doğayla uyum içinde kentler istediklerine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "Yeşilliği bol olan kentler istiyoruz. Çocukların, gençlerin, yaşlıların kentte rahat gezebilecekleri, doğayla uyumlu bir ortamda yaşayabilecekleri mekanları istiyoruz." dedi.

Bilgiyle donanan gençlerin topluma bilgi aktarabileceğine değinen Kılıçdaroğlu, gençlik kolları başkanlarına, "Bilgiyle donanmanız çok önemli. Donandığınız bilgilerin doğruluğu da çok önemli." uyarısı yaptı.

Dünyanın demokrasiden yana olanlarla, otoriter rejimden yana olanlar arasında ikiye ayrıldığını belirten Kılıçdaroğlu, "Biz demokrasiden yana olan grubu oluşturuyoruz. Bu ülkeye demokrasiyi kendi özgür iradesiyle getiren parti Cumhuriyet Halk Parti'dir. Yani demokrasiyi var eden parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Bunu da çok iyi bilmeniz lazım." değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar 11 Yorum Var
  • Hasan doğru 15.08.2022 09:55
    Batının köpeğinden, vatan hainin den demokrasi.
  • Hasan doğru 15.08.2022 09:52
    Yalancı nın kuyruğu uzamış. Utanmaz arlanmaz tek parti savunucuları, seçilmiş başbakan ve bakanları darbe ile indirip idam eden kansızlar.
  • Dağlar 14.08.2022 07:59
    Sizden daha iyi dikdatör olamaz 10 seçim kaybetmişsin hala o koltukta oturuyorsun kimse seni sorgulayamıyor bunu demokrat kemal batsın sizin özgürlüğünüz demokratlığınız kendinize saklayın bize lazım değil
  • Vatan Sevdalısı 14.08.2022 01:27
    Bay Kemal Kılıçdaroğlu Diyor ki! Demokrasi yı var eden CHP dır Diyor! Bizler de diyoruz ki! Halkın % 52 ila seçtiğine Saygıyı öğreneceksiniz? Çünkü Demokrasi de öyle Diyor! Halk İradesi ne saygı.Saygı!.
  • Ersan çebi 14.08.2022 00:41
    Neyle açık oy, kapalı tasnifle mi. Dalga mı geçiyorsun milletle sen. Ama ne olacak Z kuşağı, zannediyor ki bütün bu varlık hep vardı.
Daha fazla yorum görüntüle