14 Ağustos 2022 Pazar ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Mustafa ŞEKER

Kameraman: Mutlu ŞAHİN
 

Korkutan deprem açıklaması
Kuşadası Körfezi açıklarında meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depreme ilişkin konuşan Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, "Sisam Adası ile Gümüldür arasında çok sayıda deniz altı fayı bulunuyor. Bu faylar, Gümüldür ve Efes fayı ile bağlantılı. Her iki fay da 'diri fay' sınıfında değerlendirilmelerine rağmen, uzun dönemden beri yıkıcı deprem üretmiyordu. Bu faylar, 5.7 ile 6.8 büyüklüğü arasında değişen depremler üretebilecek potansiyele sahip" dedi.

AK Parti’den Kaftancıoğlu’na tepki
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan için 'diktatör' benzetmesi yapan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na çok sert tepki göstererek, “Cumhurbaşkanımıza muhalefet diliyle değil Yassıada diliyle hitap etmek, demokratik siyasetin namusuna kastetmektir” dedi. 

Kuzey Irak'ta PKK'ya soğuk duş!
MİT'in Irak'ın kuzeyindeki operasyonlarıyla Hakurk’ta 4, Metina’da 2 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit ve Pençe-Kaplan operasyonlarda da bölgede tespit edilen 5 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi. 

Zelenski'den Rusya'ya Zaporijya mesajı
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Ukrayna ordusu, istihbaratı ve özel servisinin, Zaporizhzhya'daki (Zaporijya) nükleer santrali vuran ya da bu santralden ateş açan Rus askerlerini hedef alacağını belirtti.

Motorine zam geliyor
 15 Ağustos Pazartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere; motorine 1 lira 26 kuruş zam gelecek. Fiyat değişikliğinin ardından motorin yeniden 24,44 TL'ye yükselecek.

Tarım Kredi Marketleri’nde indirim yarın başlıyor
Tarım Kredi Marketleri’nin 30’un üzerinde temel ihtiyaç maddesinde yapacağı indirim 15 Ağustos 2022 Pazartesi günü başlıyor. 

Galatasaray sahasında tek golle mağlup!
Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Galatasaray sahasında Giresunspor'a 1-0 mağlup oldu.

 

Yorumlar 15 Yorum Var
  • ilhan ekinci 15.08.2022 08:51
    Aha bu kadının haberleri hep afaki alıntı haberler
  • hakan 14.08.2022 23:07
    ıslah olmayan toplumlara Allah her zaman cezasını verir sahil şehirleri tamamıyla gemi azıya aldı sonu hiç hayır deyil
  • Laf olsun 14.08.2022 23:07
    Laf olsun gündem değişsin açıklamaları. Türkiyenin deprem riski olmayan yeri neresi onu açıklasınlar…
  • ErenDerdiçok 14.08.2022 22:33
    Ülkemiz aktif deprem kuşağı üzerinde malesef geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.Eski yapılara elveda demek zorundayız mutlaka özellikle 25 yılını doldurmuş yapılar .Söylentilere itibar edilmemeli .
  • Adil 14.08.2022 21:50
    Bu depremcilerde ekonomi falcıları gibi sürekli korku pompalıyorlar. Tarihini ve oluşumunu bilemedikleri olayla ilgili sadece konuşuyorlar.
Daha fazla yorum görüntüle