Bu hafta hem yurtiçi hem de yurtdışında ekonomi gündemi yoğun olacak. İçeride bu hafta yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın para politikası kararları yatırımcıların odağında olacakken dışarda Fed'in toplantı tutanakları, Euro bölgesi büyüme rakamları ve İngiltere enflasyonu piyasanın takip edeceği önemli veriler arasında...

Asya'da açıklanan makroekonomik verilerin beklentilerin altında kalması sonrası güçlenen resesyon endişeleriyle yeni haftaya karışık seyirle başlarken, bu hafta dünya genelinde açıklanacak yoğun makroekonomik verilerde ekonomik aktivite ve enflasyona ilişkin işaretlerin piyasaların yönü üzerinde etkili olması bekleniyor.

Geçen hafta ABD'de enflasyon verilerinin beklentilerin altında gerçekleşmesiyle risk iştahı artarken, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin şahin açıklamaları piyasalarda dalgalanmaya yol açtı.

FED'İN YÜZDE 54 İHTİMALLE 50 BAZ PUAN FAİZ ARTIRACAĞI TAHMİN EDİLİYOR

AA'nın haberine göre, para piyasalarındaki fiyatlamalarda söz konusu açıklamalarla Fed'in eylül toplantısında atacağı adımın büyüklüğüne ilişkin belirsizlik arttı. Buna göre, Fed'in yüzde 54 ihtimalle 50 baz puan faiz artıracağı tahmin edilirken, 75 baz puanlık faiz artışı ihtimali ise yüzde 46 seviyesinde bulunuyor.

Fed yetkililerinin bu hafta yapacağı açıklamalar ve ABD'de başta perakende satışlar olmak üzere açıklanacak makroekonomik verilerin piyasaların yönü üzerinde etkili olması bekleniyor.

Yorumlar 0 Yorum Var