Çin'in kıyı kenti Xiamen'de balıklara ve balıkçılara Covid-19 testi yapılması kararı alındı.

Çin'de "Sıfır vaka" politikası kapsamında yeni önlemler alınmaya devam ediyor. Yetkililer ülkenin kıyı kenti Xiamen'de 5 milyondan fazla kişiye Covid testi uygulanacağı bildirilirken, testin aynı zamanda balıklara da uygulanması talimatının verildiğini duyurdu. Kararın alınmasına gerekçe olarak ise bazı balıkçıların denizdeyken yasa dışı ticarete bulaşabildiği ve yurt dışından gemilerle temasa geçtiği gösterildi.

Çin'in Xiamen gibi bir kıyı bölgesi olan güney Çin eyaleti Hainan, Ağustos ayının başından bu yana 10 binden fazla Covid-19 vakası kaydetmiş ve yetkililer bu salgının balıkçı topluluğuyla bağlantılı olabileceğine inandıklarını belirtmişti.

SOSYAL MEDYA YIKILDI!

Çin’in sosyal medya platformu Weibo'da ilgili bir hashtag 120 milyon kez okundu ve 6.000'den fazla kişi tarafından tartışıldı.

Çin, geniş bir iç desteğe sahip olan ancak aynı zamanda birçok vatandaşı rahatsız eden bir politika olan sıfır Covid'e kararlı bir şekilde bağlı kaldı.

Bu konudaki yoğun çabalar, şehir çapında ani kilitlenmeler, seyahat kısıtlamaları ve vatandaşlar için sık sık nükleik asit testi gereklilikleri gördü.

Geçen hafta viral bir video, bir mobilya mağazasındaki müşterilere, mağazaya hızlı bir karantina emri verildikten sonra kapıları itip içeri kilitlenmeyi önlemek için ezici güvenlik görevlileri gösteriyordu.

Yorumlar 17 Yorum Var
  • Esas 19.08.2022 07:38
    Bu virüsün halen labaratuvar ürünü olma ihtimalini ve Microsoft'un batı sermayesinin ortağı olduğu wuhanda ki labaratuvar olduğu iddialarını da unutmamak lazım
  • Yurt 19.08.2022 04:27
    Çin'in İşi gücü riv riv riv, sahtekarlık.
  • Gerçekler 19.08.2022 03:33
    Şimdi artık bunu ısıtıp ısıtıp ortaya koyuyorlar.Artık emin oldum bu corona yı Çin çıkardı.Dünya buna alışmışken onlar bir türlü vazgeçmiyor.
  • Serdengeçti 19.08.2022 01:35
    Bu çini ALLAH cc yok etsin
  • Kadirovic 19.08.2022 00:51
    Fetö gibi bir oluşum Çin i ele geçirmiş
Daha fazla yorum görüntüle