TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TRT Spor'a telefonla bağlanarak açıklamalarda bulundu. 

İşte Mehmet Büyükekşi'nin o açıklamaları: 

"Biz hakem atamalarını birilerinin isteğiyle yapamayız"

"Ligin ilk haftasından bu yana sayısal gözlemci raporları sisteme giriliyor, kişisel müdahalelerden arındırılmış oluyor. Böylece son derece şeffaf bir şekilde bu durum hallediliyor. Hakem atamaları, TFF'de bulunanların inisiyatifiyle gerçekleşmiyor. Sözlerimin kesinlikle Ahmet Nur Çebi ile alakalı olmadığını belirtmiştim. Bir kez daha belirtmek istiyorum, biz hakem atamalarını birilerinin isteğiyle yapamayız."

"Ahmet Nur Çebi'den özür diledim"

"Ahmet Nur Çebi ile dün gece telefonda görüştük. Kendisinden, açıklamaların kendisiyle alakalı olduğuna dair yaratılan algıyla alakalı özür diledim. Bizim için futbolcularımız ne kadar önemliyse, yöneticiler de o kadar önemli."

"Hakem kararları yıllardan beri tartışılıyor"

"Hakem kararları yıllardan beri tartışılıyor. Haftanın maçları bittikten sonra salı günü yayıncı kuruluşta, MHK başkan yardımcısı Murat Ilgaz ile TFF eğitimcisi ve danışmanı Hugh Dallas, haftanın tartışmalı pozisyonlarını değerlendirecek. Hakem performansı değerlendirmesi, birçok kanalda inceleniyor, yorumlar yapılıyor. Biz de bunun hakkaniyetli yapılması, gerçeği tam olarak yansıtması tam olarak mümkün mü, bunları düşündük."

"Birçok tartışmayı bitirir diye düşünüyoruz"

"Madem ki kararların irdelenmesi gerekiyor, o halde bunu görevde olan kişiler yapsın. Bu program sayesinde Türk futbolunu kaosa sürükleyen ve sürekli polemik olan sorunu çözmek istiyoruz. Birçok tartışmayı bitirir diye düşünüyoruz."

"Hakem atamalarında kişi iradesini dışarıda bıraktık"

"Yıllardan beri, Türk futbolunda "şu hakemi istemiyorum, bu hakemi istemiyorum, bazı hakemlere düdük astırırım gibi" eski alışkanlıklar var. Neden eski diyorum? Geliştirdiğimiz sistemle hakem atamalarında kişi iradesini dışarıda bıraktık.

"Belki vücut dilimde bir yanlışlık olabilir"

"Biz yeni bir federasyonuz. Geçmişten gelen alışkanlıkları değiştirmemiz gerekiyor. Dünkü konuşmamda da onunla ilgili bir vurgu yapmak istedim. Bu vurguda belki vücut dilimde bir yanlışlık olabilir. Orada yanlış anlamalara sebep verdiysem, sürçü-lisan ettiysek affola demek istiyorum."

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek