Rusya’da 'Putin'in akıl hocası' olarak bilinen tanınmış siyaset uzmanı Aleksandr Dugin’in kızı Darya Dugina’nın, içinde bulunduğu aracın infilak etmesi nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in en güvendiği isimlerden biri olan ve “Putin’in beyni” lakabıyla anılan siyaset bilimci Alexander Dugin’in kızı Darya Dugina aracına düzenlenen bombalı saldırıda yaşamını yitirdi.

Olay dün gece saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Aleksandr Dugin, yardımcısı ve basın sekreteri olarak çalışan Darya ile birlikte Moskova yakınlarındaki Zaharovo'da bir müzik festivaline katıldı. Festivalde Dugin, "Gelenek ve Tarih" konulu bir konferans verdi.

Festivalde bulunan kemancı Peter Lundstrem'in ifadelerine göre, baba Dugin program çıkışı kendi aracına binip Moskova'ya gitmesi beklenirken aracını kızına verip başka bir araçla döndü. 

Darya Dugina'nın kullandığı cip ise, Zaharova'dan üç kilometre uzaklaşıp 10 dakika yol aldıktan sonra 21.30 hareket halindeyken bir anda infilak etti. Patlamanın etkisiyle yol kenarındaki bir binaya çarpan araç alevleri içinde yanmaya başladı. 30 yaşındaki Dugina ise aracın içinde yanarak feci şekilde can verdi. 

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Özel biri 21.08.2022 11:37
    Eee milletin ölüm emrini verirseniz birgün sıra sizede gelir demekki çok can yakmissiniz .