23 Ağustos 2022 Salı ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Gamze TÜRK

Kurgu: Serkan KARAHALİLOĞLU

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

Kira ve kat mülkiyeti ihtilafları arabuluculuğun konusu olacak

Kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar ile ilgili önemli bir karar alındı. Adalet Bakanı Bozdağ, “Kira alacakları, kat mülkiyeti ve komşuluk hukukundan doğan ihtilafları arabuluculuğun konusu haline getiriyoruz” dedi.
 


Türkiye'den vize sıkıntısı çıkaran ülkelere uyarı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, vizede sıkıntı çıkaran ABD ve AB ülkelere gerekli uyarıların yapılacağını, devam etmesi halinde adım atılacağını açıkladı.
 


Bakan Akar'dan Yunanistan'a 'Abdülhamid Han' uyarısı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 'Abdülhamid Han' sondaj gemisiyle ilgili Yunanistan tarafından taciz olup olmadığı sorusuna yanıt verdi. Akar, “Yanlış bir şey yapmamalarını temenni ediyoruz” dedi.
 


Bakan Koca: Yurt dışına gidişler azalacak

Bakan Koca, "Sağlıkta beyaz reformun bir dönüm noktası olacağını hep birlikte göreceğiz. Yurt dışına gidişler de azalacak. Kamuya geçişlerin daha fazla olduğunu hep birlikte göreceğiz." dedi.
 


Vedat Bilgin'den asgari ücrete zam açıklaması

Milyonların merakla beklediği asgari ücrete 3. zam konusu hakkında konuşan Bakan Bilgin, "Şu anda gündemimizde yok. Aralık ayında değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı.
 


Silivri'de iki polise bıçaklı saldırı! Saldırgan vuruldu

Silivri'de kaymakamlık binası önünde bıçaklı bir saldırgan iki polisi yaraladı. Saldırgan bacağından vurularak yakalandı.
 


Fenerbahçe zirveye yerleşti!
Süper Lig'in 3. haftasında Fenerbahçe sahasında Adana Demirspor'u konuk etti. Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmayı 4-2 kazanan ev sahibi ekip averaj farkıyla Süper Lig'in yeni lideri oldu.

Yorumlar 18 Yorum Var
  • öğrenci 24.08.2022 12:06
    hergün eyt bir formül...hergün kiraya bir fomül...hergün zamma formül...kalıcı bir iş yapmak için çalışın her iki tarafta memnun ayrılsın....
  • sitem 24.08.2022 12:00
    bakıyorum da herkes ev sahipler şöyledir ev sahipleri böyledir deyip durmuş. bugün 1.500bine daire alsanız sıfır faiz diyelim (ki böyle bir dünya yok en az x2 faiz ödeyeceksin demek bu ) bölelim 120 aya= 12.500 ödeme gücünüz var mı? Peki 1500bininiz var mı? ozaman neyin tatavasını yapıyorsunuz
  • S.c. 24.08.2022 10:44
    Adaletli bir kânun gelmişi lazım herkes malının değerini ister kullananda en azı ödemek ister Bugün 100 de 100 enfilasyon olan yerde ve askeri ucrete yüzde 95 zam yapılmışken farketmeksizin yüzde 25 zam yap demek de zalimlik yüzde 200 zam yapmakta zalimlik
  • Ali 24.08.2022 09:56
    Kiracı mağduru oynayan evini kiraya veren ev sahiplerine kiraya çıkan. Mülk sahiplerinin malvarlıklarının tesbiti kendi evini yüksek fiyata kirayaveren Ler tesbit edilmeli kiraladıkları evde kiracı mağduru rolüne oynuyorlar.
  • Ertan 24.08.2022 09:31
    1 yıla yakın aynı haber kiracı ev sahibi konut hiç bı gelişme yok herkez gene bildiğini okuyor boşa uğraşmayın herkez herşeyin farkinda
Daha fazla yorum görüntüle