CHP lideri Kılıçdaroğlu partisinin 2019 ve 2020'de "evet" oyuyla desteklediği ve aynı ifadelerin yer aldığı ancak "hayır" oyu verdiği 2022'deki tezkereyi eleştirerek açıkça yalan söyledi.

Habertürk TV'de Serap Belet ve Kürşad Oğuz'un sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu "Yabancı bir ülkenin askerlerinin terörle mücadele etmek için Türkiye'ye gelmesi için evet diyorlar mı, hayır mı diyorlar. Kendi ülkemde yabancı asker postalı görmek istemiyorum diyorsa hayır demeli. Kendi ülkemde yabancı asker istemem." dedi.

CHP'NİN KARŞI ÇIKTIĞI TEZKERE METNİ

Kılıçdaroğlu’nun ‘hayır’ demelerine gerekçe gösterdiği ilgili kısım şöyle: “Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerektiği takdirde sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi ve aynı amaçlara matuf olmak üzere yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunması...” ifadesi yer alıyor.

Bu ifade terör örgütü DEAŞ karşıtı olası koalisyon için, yıllar önceki tezkere metinlerine eklenmişti. Resmi Gazete’de 2019 ve 9 Ekim 2020 tarihlerinde yayınlanan tezkere metninde de aynı ifade yer alıyor.

ÖNCEKİ TEZKERELERLE BİREBİR AYNI

Daha sonraki tezkerelerde de benzer şekilde bu metin yer alıyor. Birebir aynı ifadelerin yer aldığı tezkere metinlerine, CHP önceki yıllarda ‘evet’ oyu vermişti. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Bizim bugün bu tezkereye 'evet' dememiz, yürütmenin bugüne kadarki Suriye politikalarını desteklediğimiz anlamı asla taşımaz." demişti.

HDP "HAYIR" OYU KULLANMASINI CHP'YE ŞART KOŞMUŞTU

HDP, CHP ve İYİ Parti'nin tezkereye "hayır" demesini istemişti. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Muhalefet partileri tezkere konusunda geçmiş tavırlarından farklı bir tutum almalıdır" demişti. 

Yorumlar 16 Yorum Var
  • Bekir Sağlam 28.08.2022 15:54
    Bu adam tam bir geri zekalı, bir kere yabancı bir askerin bizim ülkemize gelmesini gerektirecek bir durum yok, 2. Si bizim Suriye'ye asker göndermemizi gerektirecek dünya sebep var. Bu adamın daha bunlardan haberi yok.
  • alay 28.08.2022 15:02
    haha icinde sana uya n bi yazi buldun demek
  • Gazi 28.08.2022 14:29
    Çekiç gücü bu ülkeye kim getirdi. Kilıçtaroglunun söylemine göre Recep Tayyip Erdoğan tam milliyetçi çünkü çekiç gücü, ABD askerini kim çikarttı
  • Alex 28.08.2022 14:03
    Kardeşim kendi askerimiz ölmesin gerzek adam sen türk olmadığın için vatan haini olduğun için önemli değil
  • Seçkin Coşkun 28.08.2022 14:02
    Yaptım ama yaptım ama niye yaptım bir sor :)
Daha fazla yorum görüntüle