İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medyada infiala yol açan ambulansa yol vermeyen sürücü hakkında paylaşım yaptı.

Sosyal meyda hesabından paylaşım yapan Vali Yerlikaya, "ambulansa yol vermeyen sürücüye idari para cezası verildi.Hakkında adli işlem başlatıldı. O ambulansta hepimizin canından çok sevdikleri olabilir  Lütfen #ambulans,#itfaiye gibi araçlarımız can kurtarmak için zamanla yarışırken sağduyulu olalım, yol verelim!" dedi.

NE OLMUŞTU?

Bayrampaşa Sağmalcılar mevkiinde hızla ilerleyen bir araç sürücüsü, arkasından gelen ambulansa yol vermeyerek, yoluna devam etmişti. Araç sürücüsü, ambulansa yol vermediği gibi, kendisini geçmeye çalışan ambulansla birlikte hızlanmıştı.

ARAÇ SÜRÜCÜSÜ HAKKINDA ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI

Görüntülerin sosyal medyaya düşmesinin ardından İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sürücüyü yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda ambulansa yol vermeyen sürücü yakalandı. Polis ekiplerinin idari para cezası uyguladığı araç sürücüsü hakkında, adli işlem başlatıldı.

BAKAN KOCA'DAN VALİ YERLİKAYA'YA TEŞEKKÜR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuyla ilgili sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "İstanbul Valisi Sn. Ali Yerlikaya Bayrampaşa’daki olayda, AMBULANSA yol vermeyen sürücüye idari para cezası kesildiğini açıkladı. Konuyu takibi için teşekkür ederim. Ambulansların karşılaştığı ulaşım zorluklarını hepimiz gündeme getirmeli ve sağlığa gerekli önceliği sağlamalıyız." dedi.

 

Yorumlar 32 Yorum Var
  • AFYOK0306 29.08.2022 10:11
    Türkiye'de cezalar caydırıcı değil. Bu tiplere hapis cezası vereceksik direk 3 ay hapis ve trafikten men ibreti alem için.
  • Arkut 29.08.2022 10:00
    ulan trafik akıyor diyen zavallı, trafik aksa da akmasa da o ambulansa yol vereceksin en sol şeridi boşaltacaksın. adam sağ şerit boş olmasına rağmen yol vermemiş inşallah güzel bir ceza yemiştir..
  • Çakır 29.08.2022 09:42
    ilker senin kafada aynı işte, ambulans en sonunda sağlamaya geçiyor öndeki araç sağa yanaşması gerekirken
  • ahmet 29.08.2022 09:28
    ilker : trafiğin akmasının önemi yok trafik 50 km akıyor diye ambulans 50 ile gitmek zorunda değil belki 90 km giderse hastaneye yetiştirecek hastayı. 50 ile gitti hastaneye varamadan hasta öldü ne yapacaksın şimdi sende mahkemede cezanın peşinde koş. akdanda ise çekil kenara bu kadar basit. dinazormusunuz anlamıyorumki...
  • ihtiyar 29.08.2022 09:16
    @ilker anlayışın sıfır sıfır sıfır, sen okuduğunu anlamayıp trafikte kafasına göre yorum yapan tiplerdensin. ambulans'a yer bırakılır akıyor zaten ne demek, trafikte kurallara uyman gerektiği söylendiği halde hangi mantıkla tekrar yorumluyorsun.
Daha fazla yorum görüntüle