Rhenus Logistics Üst Yöneticisi (CEO)Tobias Bartz, "Sadece kendi içinde heyecan verici bir üretim ve ticari pazar olduğu için değil, aynı zamanda diğer tedarik zincirlerinin kalbinde yer aldığı için Türkiye'de geleceği görüyoruz" dedi.

Kovid-19 salgınının sebep olduğu küresel krizde ilaç, otomobil, elektronik, sağlık, tekstil, tarım ve enerji gibi birçok sektör, Çin'de üretimdeki aksamalar ve uluslararası lojistikte yaşanan sıkıntılar nedeniyle baskı altında kaldı. Ayrıca salgınla birlikte karmaşık küresel tedarik zincirlerinin güvenlik açıkları ortaya çıkmıştı.

Söz konusu kriz, tedarik zincirinde eski süreçlere dayanan bir sistemi sıfırlamak için de fırsat oldu. Böylece, birçok uluslararası şirket tedarik zincirlerinde yeniden yapılandırmaya başladı.

Lojistik şirketleri de bu yapılanmaya ayak uydurmak ve müşterilere daha iyi hizmet verebilmek için kendilerini yeniden konumlandırmaya başladı. Bununla birlikte, Kovid-19 salgınının sebep olduğu krizin, Türkiye'nin küresel tedarik zincirinde kendini yeniden konumlandırmasında büyük bir fırsat sundu.

Türkiye'nin ürün ve üretimde güçlü olması, yüksek vasıflı işgücü, Avrupa ve ABD'ye göre düşük kalan işçi maliyetleri, başta Avrupa piyasaları olmak üzere çok büyük pazarlara coğrafi avantaj sundu.

Lojistik şirketleri de tedarik zincirlerinde yeniden yapılandırmaya ayak uydurmak ve müşterilere daha iyi hizmet verebilmek için kendilerini yeniden kurgulamaya başladılar.

İşte bu şirketlerden birisi de Avrupa, Asya ve Güney Amerika'da faaliyet gösteren Alman lojistik şirketi Rhenus Logistics.

YAKLAŞIK 40 BİN ÇALIŞANI OLAN ŞİRKET, 2021'DE 7 MİLYAR AVRO CİRO YAPTI

Dev Alman şirket, Kovid-19 salgını sonrası yakın üretim merkezlerinin ve lojistiğin yüksek kullanılabilirliğinin giderek daha önemli hale geldiğini değerlendirerek, Türkiye'yi tedarik zincirlerinin kalbi olarak görüyor.

Yorumlar 0 Yorum Var