ÖNDER İmam Hatipliler Derneğince Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 4 Eylül Kongre Merkezi'nde yapılan kurultayın son gününde sonuç bildirgesi okundu.

Türkiye'nin 81 ilinden ve ilçelerinden 1200'e yakın katılımcı ile gerçekleştirilen kurultayın sonuç bildirgesinde, imam hatip okullarının eğitim sistemi içinde farklı bir model olarak öne çıkan özgün bir okul türü olduğuna vurgu yapılarak, bu okulların öğrenci ve velilerin istekleri doğrultusunda İslami ilimlerin yanında, fen bilimleri ile sosyal bilimlerin verildiği, öğrencileri hayata ve yükseköğretimin her bölümüne hazırlayan okullar olarak görmek gerektiği belirtildi.

Bildirgede, imam hatip okullarının kurulduğu günden itibaren milyonlarca mezun verdiği, mezunların eğitim, bilim, sanat ve spor gibi pek çok alanda önemli hizmetlere imza attığı, sağlıklı ve doğru bir din anlayışının oluşmasına katkı sağladığı ifade edildi.

İmam hatip okullarının bugüne kadar en büyük hamisi ve destekçisinin halk olduğunun vurgulandığı bildirgede, bu okulların yürüttüğü gönül bağını güçlendiren çalışmaların aynı hassasiyetle sürdürülmesinin imam hatip dernekleri açısından önemli bir sorumluluk olduğu aktarıldı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • İmam 05.09.2022 06:28
    İmam Hatip lisesi müdürleri daha gayretli daha bilinçli olarak hareket etmek zorunda. Bazı okullarda başı açık kızların olduğu gördüm. Sen okulda gerektirse mecbur yap hocam. Ne anladın diğer okullardan farkı değilse. Disiplin şart şart. Gayret ve hizmet. İkna ve özen destek gerek. Başıboş bırakmayın yavruları hocalarım. Yazık bu neslin gidişine...