İYİ Parti lideri Meral Akşener CHP'li Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" sözüyle ilgili Tekin'in partisinin görüşlerini ilettiğini ifade ederek "Biz o masada İYİ Parti olarak hiçbir siyasi partinin diğer partilerle nasıl iletişim kuracağına dair bir dayatmaya girişmedik." dedi.

Akşener, konuk olduğu programda CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "İktidara gelmemiz halinde HDP'ye bakanlık verilebilir" sözleriyle ilgili çok konuşulacak bir çıkışa imza attı. Tekin'in CHP'nin kilit taşlarından birisi olduğuna dikkat çeken Akşener, "Böyle bir cümle kurduğuna göre, kanaat belirttiğine göre partisinin görüşlerini iletiyor demektir. Biz o masada İYİ Parti olarak, hiçbir siyasi partinin diğer partilerle nasıl iletişim kuracağına dair bir dayatmaya girişmedik. Masanın dışında hangisi siyasi partiyle nasıl iletişimi kuracaklarına dair biz bir dayatmada bulunmadık. Bu ilişkilere saygı duyduk. Aynı şekilde bizim de diğer partilerle olan ilişkilerimize herkes saygı duymak zorunda." ifadelerini kullandı.

"HDP'NİN OLDUĞU MASADA BİZ OLMAYIZ" DEMİŞTİ

Akşener Tekin'in HDP'ye bakanlık vermekle ilgili sözlerine karşı ilk değerlendirmesini ise geçtiğimiz günlerde yapmıştı. İYİ Parti lideri o konuşmasında "HDP'nin olduğu masada biz olmayız. Bizim olduğumuz masada da HDP olmaz. Bu hassasiyetimiz devam edecek. Parti yetkilileri konuyla ilgili, parti hassasiyetleriyle ilgili gerekli açıklamalar yaptı" demişti.

Yorumlar 246 Yorum Var
  • yorbaba mehmet 10.09.2022 20:28
    Bu millet artık iyi Parti'nin HDP den bile tehlikeli ve ülkeyi Amerika'ya teslim etmek üzere kuruldugunu finansininda Amerika tarafından saglandiginı biliyor.
  • Namık Kemal 09.09.2022 23:15
    TABİ SAYGI DUYACAKSIN ; BÜTÜN DÜNYA PKK , YPG TERÖR ÖRGÜTÜ DİYOR ; CHPNİN BAŞI KEMAL KILIÇTAR OĞLU BİZ YPG YE TERÖR ÖRGÜTÜ DEMİYORUZ DİYOR ; SEN CHP NİN YANINDASIN , HDP TERÖR PARTİSİNİN YANINDA OLAMAYIZ DİYORSUN ; SENİ KURAN CHP , TERÖR PARTİSİNİ KORUYOR BAKANLIK VERİYOR , İYİ PARTİ OLARAK SENDE AÇIĞA ÇIKMAMIŞ FÖTÖ PARTİSİSİN ; SÖYLE BANA ARKAŞINI SÖYLEYEYİM SENİN KİM OLDUĞUNU . BU BİZİM TÜRK MİLLETİNİN BEYLİK SÖZÜDÜR. TERÖR PARTİSİNİ DESTEKLEYEN CHP PARTİSİDE TAM DEŞİFRE OLMAMIŞ FÖTÖ ÖRGÜTÜ ELEMANLARİ OLDUĞUNU BU MİLLET ANLAMAYA BAŞLADI… MERAL HANIM ŞENİN BAŞINDA OLDUN PARTİDE FÖTÖ KURULUŞU OLDUĞUNU BU MİLLET ANLAMAYA BAŞLADI …. nokta
  • Mehmetx 08.09.2022 17:07
    Oy kullanmaya gitmeyecektim, sırf sistem inancımıza göre değil diye ama artık tak etti Allah rızası için gidip erdoğana oy vereceğim. Erdoğan için değil sırf bu yalancı iki yüzlüler iftiracılar terör şebekesi gelmesin diye. Bu nedir yahu her mitingin de her dolaşmasın da akşener arkasını dönüp gidince hoşuna gitmeyenlere korumaları ve yandaşları dayak atıyor, kemalistlerden hdp lilerden bile daha aşağılaştı bunlar. Yazıklar olsun size Allah teala ıslah etsin sizi.
  • İyilik 08.09.2022 10:41
    İyi Partinin olması gereken yer CUMHUR İTTİFAKI AK PARTİ&MHP&İYİ PARTİ İstiyoruz HDPKK Terörist hainler ile olan herkese karşıyız
  • emin ufuk 08.09.2022 09:32
    sırasımı bu ip in oylarını düşüreceksin diye meral gürsel tekine bozulmuştur . öyleya bir kazanalım sonra paylaşırız . amerikaya türkiyeyi parçalamak üzere teslim edelim . o bize 3-5 atar .sonra çekiliriz köşemize .millet kaos kavga iç savaşla uğraşırken biz işimize bakarız .
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek