Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye Hırvatistan İş Forumu'nda önemli açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle;

Sözlerime 6 yıllık bir aranın ardından Zagreb'de sizlerle tekrar birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ederek başlamak istiyorum. Bu buluşmamızın Türkiye ve Hırvatistan arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 30. yılını kutladığımız bir dönemde gerçekleşmesinden ayrıca memnuniyet duyuyorum. Bu organizasyonu düzeleyen DEİK'i ve Hırvat muhataplarını da ayrıca tebrik ediyorum.

Bu sabah sayın Cumhurbaşkanı ile gayet verimli ikili görüşme yaptık. Ardından heyetler arası görüşmelerimizi gerçekleştirdik. İki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri ayrıntılarıyla ele aldık. Aldığımız kararların ülkelerimiz arasındaki dostluk ve iş birliğini daha ileri taşıyacağına inanıyorum. 

Ticaret hacmi hedefimizi 12 milyar dolar olarak belirledik, 5 milyar dolara ulaşmanın önüne engel yok.

Yurt dışı müteahhitlik sektörümüz bugüne kadar toplam 460 milyar dolar değerinde 11 bin 300 proje üstlendi.

Firmalarımız çeşitli sektörlerde stratejik işlere imza atıyor. Önümüzde çok geniş bir ticaret alanı oluştu. Geniş bir yelpazede iş birliğimizi geliştirebiliriz.  Türkiye ile Hırvatistan'ın gerçekleştireceği ticari iş birliği bölgenin de gelişmesine katkı yapar.

240 milyar doları yatırım çekmeyi başardık, son 16 yılda Orta ve Doğu Avrupa'da doğrudan yatırım alan 2. ülkeyiz. İnsansız hava araçları teknolojilerinde en başarılı 3 ülkeden biriyiz.

Yorumlar 0 Yorum Var