Konuyla ilgili HaberTürk canlı yayınında açıklamada bulunan Soyer, "Aslında bunlar benim sözlerim değil, ben Nutuk'tan ilham aldım" dedi.
Yunanistan'ın adını anmamasını "Emperyalistler diyerek bahsettim" sözleriyle açıklayan Soyer, kendisine yönelik eleştirilere şu sözlerle yanıt verdi:
"Eleştirilere hiçbir şey demem. Ben ve benim gibi düşünen arkadaşlarımın Osmanlı ile bir meselesi yok. Osmanlı bizim atalarımız. Ama Kurtuluş Savaşı döneminde yani 1.. Dünya Savaşı sırasında ve sonrasında bu ülkeyi emperyalist güçlere teslim edenlerle hiç mi hesabımız olmaz? Elbette hesabımız olacak."
İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümünde yaptığı konuşmada Osmanlı'yı suçlayan CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kendisini savundu.
-
Adanalılar
11.09.2022
17:05
Bu bu ulkeyi kurtaran Allah nidalarıyla yine bizim atalarımız kimi ayırştırıyon sen
Beğen
-
Turk
11.09.2022
15:53
Osmanli yenilmis diyorsun peki osmanliyi bu savasa sokan ittihat ve terakkicilerin oldugunu niye soylemiyorsun.Sanki osmanli sultani vahdettinin elinde gucmu kalmisti sizin gibi satilik adamlarin yuzunden.
Beğen
Daha fazla yorum görüntüle