Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde koruma altındaki dağ keçileri, ilçe merkezine inip evlerin yakınlarında insanlardan korkmadan geziyor.

Nesli tükenme tehlikesi altında bulunan dağ keçileri Cemişgezek ilçesinde sürü halinde görüldü. İlk olarak Tağar çayı kıyısında otlanan ve su içen keçiler ardından ilçe merkezinin kenar mahallelerindeki evlerin dibine kadar geldi. Bir süre evlerin yakınlarında vatandaşlardan korkmadan gezen keçiler, ardından dağlık alana giderek gözden kayboldu.

Keçileri görüntüleyen Tuncay Göçer, “Tağar çayı kıyısına gezemeye gittik. Çay içerken etrafımızı yaban keçileri sardı. Gerçekten insanlardan artık kaçmıyorlar. İnsanlarda keçilere zarar vermiyor. Burada aynı doğada yaşıyoruz. Bunların görüntüsünü almaya çalıştık. Gerçekten mükemmel bir görüntü. Tüm vatandaşlarımızı bu güzel görüntüyü görmeye davet ediyoruz” dedi.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • antikor 12.09.2022 20:28
    video yu sonuna kadar izledim.. terapi etkisi yapti..
  • hiçkimse 12.09.2022 17:43
    gayet normal.. yörede "ŞAMANİZM-TABİATİZM" soslarıyla yoğrulmuş bir İNANÇ SİSTEMİ olduğundan.. Munzur çayını - Dağını ve DAĞ KEÇİLERİNİ "kutsal " sayıyorlar.. bazen Twitırda TT yapıyorlar DAĞ KEÇİSİ AVLANMASI dolayısıyla.. ve fakat; aynı İNCE RUHLU(!) kişiler, adınız "ÖMER veya AYŞE" ise neler ettikleri, muhtelif kaynaklardan öğrenilebilinir..
  • osman 12.09.2022 14:33
    heryerde başıboş köpekler var. Amerika gibi bizde ceylan keçi koyun salıp beslesek fakir kalmaz etrafta.