Karaköy'de çöpten yemek yeme numarasıyla duygu sömürüsü yapan yabancı uyruklu dilenci kadınlar operasyonla yakalandı. Aralarında çocukların da bulunduğu 12 kişiye işlem yapılırken, bir dilencinin pişkin halleri pes dedirtti.

Çeşitli yollarla insanları kandırıp para toplayan dilenciler bu kez, dün öğle saatlerinde, kentin önemli yerlerinden biri olan Karaköy'de ortaya çıktı. Farklı yerlerdeki çöp konteynerlerinin yanında bekleyen yabancı uyruklu kadın dilenciler yanlarında getirdikleri yiyecek dolu poşetleri açarak içindekileri yemeye başladı. Bu kadınların, yemekleri çöpten çıkarmış gibi gösterip duygu sömürüsü yaptıkları ve bu şekilde haksız kazanç elde ettikleri görüldü.

Dilenciler operasyonla suçüstünde yakalandı
Edinilen bilgiye göre, hem emniyete hem de zabıtaya konu ile ilgili çok sayıda ihbar geldi. İhbarı alan Beyoğlu Zabıta Müdürlüğü Huzur Ekibi ve Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri hızlı bir şekilde harekete geçerek dilencilerin bulunduğu yere geldi. Ekipler geldiğinde de dilenmeye devam eden dilenciler suçüstünde yakalanarak araçlara bindirildi. Aralarında çocukların da bulunduğu görülen toplam 12 kişi işlemleri yapılmak üzere Kasımpaşa'daki Zabıta Müdürlüğüne götürüldü. Bu kişilere 277'şer TL idari ceza uygulanırken, dilenerek topladıkları paralara tutanak tutularak el konuldu.

Dilenci kadının pişkinliği pes dedirtti
Öte yandan, operasyonla suçüstünde yakalanan dilencilerden birinden itiraf niteliğinde bir tepki geldi. Dilenci kadın, çekim yapan basın mensubunun, "Neden duygu sömürüsü yapıyorsunuz?" sorusuna, "Sana ne" şeklinde cevap vererek hayrete düşürdü. Dilenci kadının bu pişkinliği pes dedirtti.
Aralarında çocukların da bulunduğu 12 kişi Zabıta Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, dilencilere yönelik operasyonların artarak devam edeceği öğrenildi.

Yorumlar 7 Yorum Var
  • Keloğlan 15.09.2022 02:09
    Ne günlere kaldık be, nereden tebelleş oldu bu ninja kılıklı edebsizler, vallaha sınır dışı edin nereden geldiler ise
  • Aslı 14.09.2022 19:09
    Dinimiz haram etmiş ama bazı insanlar kısırlaştırılsın diye şeytan bir yoklamıyor değil bu gibi ebevenylerin elinde büyüyen çocuklar onlar gibi oluyor hatta esra erol un bazı konuklarıda kısırlaştırılsa her uğradıklarından bir çocuk yapmışlar bırakıp gitmişler devlete yük insanlığa zarar ama Allah çok büyük haram kıldıysa en güzeli budur deyip teselli oluyorum Not bizim ilçede de Türkler yapıyor bu tarz dilenciliği
  • Molla Kasım 14.09.2022 12:37
    Mecidiyeköy Trump tower yakınındada var, çöpleride kendileri getiriyor, temiz çöp değil. Bayat ekmek poşet vb koymuşlar.
  • Oğuzhan 14.09.2022 12:15
    Lütfen dilencilerin elinden çocuk ve bebekleri koruma altına alın, bu bebekler uyuşturucu ile uyuşturulduğu için sürekli uyuyorlar ve ne yazıkki bazıları uyuşturucu nedeniyle ölüyor bu kadınların çoğu o çocukların annesi değil bunlar çete fakir ailelerden bu bebek ve çocukları kiralıyorlar. Burdan içişleri bakanlığını bu konuda önlem almıya çağırıyorum. Dilendirilen çocuklar devlet korumasına alınmalı.
  • Ömer 14.09.2022 11:22
    Chp liler yaptrımıştır , önceden sabıkaları var
Daha fazla yorum görüntüle