Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 76 kilo finalinde Mısırlı Samar Amer Ibrahim Hamza'yı 6-0 mağlup eden milli güreşçi Yasemin Adar Yiğit, altın madalyanın sahibi oldu.

Mücadele sonrası Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, Yasemin Adar Yiğit'i; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonla görüştürdü.

Şampiyon sporcuyu tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünya şampiyonu oldun. Biz de arkadaşlarımızla çalışmadaydık. Tebrik ediyorum. O boyunduruğu başta atsaydın daha da rahat olacaktı. İkinci dünya şampiyonluğunu alman bizleri mutlu etti. Tebrik ediyorum" diye konuştu.

'Cumhurbaşkanım Türk kadınının gücünü gösteriyoruz burada' diyen Yasemin Adar Yiğit ise "Nene hatunların, Şerife bacılarının arkasından geliyoruz. İnşallah en yakın zamanda sizinle görüşmek isteriz" cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, yarın mücadele edecek Buse Tosun'un da iyi maçlar çıkartacağına inandığını belirtti

Yorumlar 17 Yorum Var
  • Türk 15.09.2022 09:30
    Helal olsun... Allah daim etsin..
  • zaza 15.09.2022 08:34
    nene hatunlar torunlarını bu halde görseydi, kalpten giderlerdi, avrupanın zaferi bu bayanlarımızı ve erkeklerimizş spor,dans, v.b. nşr çok faaliyette kendilerini yarı çıplak soymaları, yarı giyinik bölümünde sadece tenin renk değişimi gibi bir durumda çıplak gözükmesidir. NE HATUNLAR KAZANDI, TORUNLARI RUHLARINI KAYBETTİ,çocukları böyle yetişsin diye değildi mücadeleleri
  • abdullah ünal 15.09.2022 08:30
    türk kadının nın gücünü göstermiş..o nene hatunların ,serife bacıların tırnagı olabilirmisiniz siz
  • merve 15.09.2022 08:25
    helal olsun, gururumuzsunuz
  • baki 15.09.2022 08:14
    iftiharımız
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek