Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Habertürk'te merak edilen soruları yanıtlıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal konut projesiyle ilgili merak edilen soruları yanıtlıyor. Üç büyük kentteki sayılar, kaç genç başvurdu, taksit ve fiyat tablosu gibi sorulara cevap veren Bakan Kurum, ''Buraya başvuracak vatandaşımızın evi, arsası olmayacak. Bu fiyatlarla birlikte piyasayı regüle etmiş olacağız.'' ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum'un sorulara verdiği yanıtlardan öne çıkan başlıklar şöyle:

"EV TAKSİTİNİ ÖDEYEMEYEN ARSAYA BAŞVURABİLİR"

Bu kampanyada 2 bin 200 lira ödenebilecek tutar. Diyelim ki gücü yetmedi, birikimi yok. Eşinden dostundan istemeye utandı. Gidip arsaya başvurabilir. 1200 lira taksitle arsasını alıp, kendi evini yapabilir.

Buraya başvuracak vatandaşımızın evi, arsası olmayacak. Bu fiyatlarla birlikte piyasayı regüle etmiş olacağız. Piyasaya arzı arttırıyoruz. TOKİ ile yüzde 8-10'du. 2 yılda yaklaşık 350 bin konuttan bahsediyoruz. Türkiye'de yıllık 600 bin konut yapılıyor. Yüzde 20'nin üzerinden arzı devlet vatandaşına ev alabilsin diye sunuyor.

Ne kadar talep varsa o kadar arz olur. Şu an vatandaşımızın talebini arz talep dengesinde fiyat artışını bir seviyeye getiriyoruz. Arz sayısı geçmişe baktığımızda azaldığı için konut fiyatları yükseliyor. Talep fazla, konut aynı, kira artıyor. Biz burada arzı arttırarak konut ve kira fiyatında düşüşe sebebiyet vereceğiz.

Yorumlar 0 Yorum Var