Fanatik Ermeniler, Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Azerbaycan Büyükelçiliğine saldırdı. Ellerinde Ermenistan bayrakları ile büyükelçiliğe girmeye çalışan saldırganlar, büyükelçiliğin kapısını tekmeledi ve yumrukladı.

Saldırı sırasında büyükelçilik binasının içinden kaydedilen güvenlik kamerası görüntülerinde ise bir büyükelçilik çalışanının tek başına binaya girmeye çalışan saldırganları kapıyı tutarak engellediği görüldü.

ÇİRKİN SALDIRI

Binaya yumurta ve taş atan Ermeniler, daha sonra Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarını yaktı.

'FRANSA'YA YAZIKLAR OLSUN'

Azerbaycan’ın Fransa Büyükelçisi Rahman Mustafayev sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırı anına ait güvenlik kamerası görüntülerini paylaşarak, "Fransa'da yaşayan Ermeni fanatikler Paris'teki Azerbaycan Büyükelçiliği binasına saldırdı. Ama Ermeni barbarları bir kenara bırakalım. Sayın Emmanuel Macron, elçilikleri korumayan ve güvenliğimizle ilgili haklı taleplerimizi görmezden gelen Fransa'ya yazıklar olsun” dedi.

AZERBAYCAN'DAN AÇIKLAMA

Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki gerilimin ardından Azerbaycan’ın yurtdışındaki diplomatik temsilcilikleri Ermeni radikaller tarafından saldırılara uğramaya devam ediyor. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı saldırılara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde Azerbaycan'ın yabancı ülkelerdeki diplomatik misyonlarının binalarına yönelik bu ülkelerdeki Ermeni toplulukları tarafından saldırılar düzenlenmesi ciddi endişeye yol açtığını belirtti. Söz konusu saldırıların vandalizm ve terör unsurları içerdiği belirtilen açıklamada, saldırıların diplomatlara ve mala zarar vermeyi amaçladığı bu nedenle bu tür hareketlerin suç olarak nitelendirildiği vurgulandı.

Açıklamada, ”Radikal Ermeni gruplarının suç teşkil eden eylemlerini şiddetle kınıyor ve ilgili ülkelerde bu tür provokasyonları önlemekle sorumlu kurumların görevlerini yerine getirmesini bekliyoruz. Azerbaycan tarafı, radikal Ermeni güçleri tarafından gerçekleştirilen vandallık eylemlerinin ilgili devletlerin kolluk kuvvetleri tarafından araştırılmasını ve bu suçları işleyenlerin yaptıklarının hukuken değerlendirilmesini talep ediyor. 1961 Viyana Diplomatik İlişkiler Sözleşmesi uyarınca diplomatik temsilciliği her türlü saldırı ve zarardan korumak ve temsilciliğin huzurunun ihlali veya hakarete uğramasını önlemek için gerekli tedbirleri almak, ilgili devletin özel görevidir” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar 14 Yorum Var
  • Abdullah 19.09.2022 16:21
    Kasinti var ne doymaz bunlar
  • Ali kırğın 19.09.2022 10:40
    Ermenistan'a dönüp savaşa gitseler ya
  • Ismail 19.09.2022 08:19
    Gücü yeten vatani icin savasa gitsin. Köpekler gibi havlayacagina. Kiyma makinesi kurulmusken hizmet edin vataniniza.
  • Adem 19.09.2022 06:19
    Avrupa bitti Fransa bitti.Aynısını Fransa büyükelçiliğine yapılsın.
  • ali 19.09.2022 06:11
    eli çantalı kadın özel ajan gibi
Daha fazla yorum görüntüle