Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bir camiye giren tilki önce imamın ayakkabılarını daha sonra köyün tavuğunu alarak, kayıplara karıştı. Tilkinin camiden ayakkabıları aldığı anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
Yunusemre ilçesindeki Yuntdağı bölgesinde bulunan Yuntdağyenice Mahallesi ilginç bir hırsızlık olayına tanıklık etti. Yenice Mahalle Camii’nde sabah namazını kıldıran imam Murat Vargün, namaz sonrası camide kalarak Kur’an-ı Kerim okumaya başladı. Bu sırada caminin açık kapısından içeri giren bir tilki, imam Vargün’ün ayakkabısını alarak kaçtı. Ayakkabıyı caminin hemen yanındaki mezarlığa götüren tilki burada tavukların gezindiğini görünce ayakkabıyı bırakarak, aldığı tavukla birlikte kayıplara karıştı. Tavukların sesini duyduktan sonra mezarlığa gelen tavukların sahibi İsmail Karademir, tilkiyle yüz yüze geldi. Tilkiyi kovalayan Karademir’in tavukları da tilkiyle beraber kayboldu.
Tilkinin camiye sabah namazı sonrası geldiğini söyleyen cami cemaatinden Ali Uçar, “Namazdan çıkınca hoca caminin içinde biraz daha Kur’an-ı Kerim okuyor. Gün doğuncaya kadar orada duruyor. Dış kapı da açık kalmış. Sadece camide hocanın ayakkabıları vardı, başka da ayakkabı yoktu. Ayakkabılardan birini alarak mezarlığa götürmüş. Hocamız da ayakkabıyı orada bulmuş. Horozu görünce ayakkabıyı bıraktı da öyle mi horozu aldı bilmiyorum” dedi.
Bahçede çalıştığı sırada tavukların kaçtıklarını gördüğünü söyleyen tavukların sahibi İsmail Karademir, “Ben bahçemde çalışırken tavuklar koşturarak yanıma geldi. Ben de arkasına baktım tilki geliyor. Bir baktım ki bizim ne horoz var ne tavuk var. Yakaladı mı diye düşünürken baktık horoz da tavuk da yok. Mahalleyi aradık bulamadık. Daha sonra mezarlığın içinde tilkiyi yine gördüm. Aynı tilki midir başka tilki midir bilmiyorum. Hocaya ‘Bizim tavukları gördün mü?’ diye sordum. O da ‘Benim ayakkabıyı da aldı götürdü’ diye bana görüntüleri gösterdi. Köyün içinde yabani hayvanın bizi görünce kaçması lazım ama alıştılar galiba” diye konuştu.Yaşanan ilginç hırsızlık caminin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Yorumlar 16 Yorum Var
  • Hakan Sönmez 23.09.2022 07:41
    Ayakkabıları rafa koyunuz hocam, ortada bıraktığınız için gitti ayakkabı. Tilki bile camiye girmiş, biz hala evde yatıyoruz bu da bize uyarı.
  • dedeoğlu 22.09.2022 20:57
    Dünyanın en sevimli hırsızı, inanın hırsızlık yaptığının farkında bile değil çünkü; O bir tilki... Onun lugatında hırsızlık diye bişey yok, hırsızlık insaoğluna mahsus.
  • aali 22.09.2022 17:28
    bu uyarı niteliğinde mesajdır
  • enes 22.09.2022 14:03
    Tilki cemaate hocaya iyi bakın ona horuz hindi koyun kesin ikram edin dimek istiyor.
  • Bahar 22.09.2022 13:55
    kurnazmışşş !!!!!! yemezlerrr siz hiç köyde şehırde başka ülkede isveçte, veya kıbrısta++++ bizanstan,selçuklu zamnından ))) atatürk zamanından kalma TİLKİ gören varmı ADI var kendi YOK kurnazlar ya hapiste,ya mezarlıkta aman dıkkattt
Daha fazla yorum görüntüle