ed'in faize yönelik şahin mesajlarının ardından dolar güçlenirken, gelişen ülke para birimleri değer kaybetti. 

Dolar/TL ise , Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi 18.38'in üzerini test ederek tarihi zirvesini yeniledi. Euro/TL'de 18.15'in üzerini gördü.

20 Aralık 2021'de Dolar/TL, 18.36'yı görmüş ve o günün akşamında kur korumalı mevduatın açıklanmasıyla yönünü aşağı çevirmişti.

GÖZLER MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARINDA

Geçen ay 100 baz puan sürpriz indirime giden bankanın ne yönde karar vereceği merakla bekleniyor.

Anketlerde çoğunluk faizin sabit tutulacağı yönünde ancak indirim bekleyen bir azınlık da bulunuyor.

TCMB'nin kredilerde atacağı adımlara ilişkin bir önceki PPK metninde net bir mesaj da vermiş olması ve ardından da adımlarını açıklamış olması nedeniyle bugün metinde yapılacak değişiklikler de takip edilecek.

DOLAR ENDEKSİ 20 YILIN ZİRVESİNDE

Fed, dün politika faizini art arda üçüncü defa 75 baz puan artışla yüzde 3.00-3.25 aralığına yükselterek faizlerin yılın geri kalanında artmaya devam edeceğine işaret etti.

Dolar endeksi, faizlerin beklenenden daha yüksek seviyelere tırmanacağı beklentisiyle 20 yılın zirvesine çıkarken, küresel piyasalarda sert satışlar görüldü.

Fed, faiz kararı ile birlikte yayımladığı güncel ekonomik tahminlere göre hedef faiz oranını 2008'den bu yana en yüksek seviyeye yükseltti. Buna göre Fed, politika faizinin yıl sonuna kadar yüzde 4.25-yüzde 4.50, 2023'te de yüzde 4.50-yüzde 4.75 aralığına yükselteceğini öngördü.

Yorumlar 0 Yorum Var