İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, başkent Tahran'da düzenlenen bir törende önemli açıklamalarda bulundu.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sorunların barışçıl diyalog ile çözülmesi gerektiğini kaydeden Bakıri, bölgede herhangi bir sınır değişikliğine müsamaha göstermeyeceklerini söyledi:

"Tekrar tekrar ilan ettiğimiz gibi, bölgedeki sınırlarda herhangi bir değişikliğe müsamaha göstermeyeceğiz. Azerbaycan ve Ermenistan'a, sorunlarını barışçıl yollarla çözmelerini tavsiye ediyoruz."

KÖRFEZ ÜLKELERİNE İSRAİL VE ABD UYARISI

Körfez ülkelerine de ABD ve İsrail üzerinden mesaj veren Bakıri, "Siyonistlerin bölgedeki varlığı bir tehdittir. Eğer doğrudan tehdit hissedersek Siyonist rejim ve destekçileri ile karşı karşıya geliriz" dedi.

Bölge ülkeleri ile yakın ilişkiler kurmak istediklerini söyleyen ancak ABD ile İsrail'in bölgede tehdit oluşturduğunu kaydeden Bakıri, "Bu tehditler ortadan kalktığı zaman bölgesel ittifak oluşur" diye konuştu.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Cohad42 evler 22.10.2022 06:37
    Siyonistler ile bir farkınız yok. Siz ve Siyonistler İslam dusmanisiniz. Siz peygamber dostları , sahebe ve Sıddık düşmanlarısiniz.
  • hakan 23.09.2022 11:51
    senden izin isteyenmi var lan pers pafası s n kendi derdine yan sıra tebrizede gelecek sen merak etme az kaldı
  • mehmet 23.09.2022 09:51
    boş iran..genaraliniz öldürüldü profonuz kendi topraginizda olduruldu gik demediniz..kasiniyorsunuz yine..ancak ermeniyi savunur muslumana saldirirsiniz.