Elindeki tapu belgesiyle Ağrı Dağı’nın sahibi olduğunu iddia eden Celali aşireti lideri Ahmet Ağrılı, yaptığı açıklamalar ve elinde gösterdiği tapu senediyle birlikte görenleri adeta şaşkına çevirdi. Doğubayazıt’ta yaşamını sürdüren Ahmet Ağrılı, dünyanın en büyük dağlarından olan 5 bin 137 metre yükseklikle Türkiye’nin en büyük dağı olma özelliği taşıyan Ağrı Dağı’nın sahibi olduğunu iddia etti. İddiasını elindeki tapu belgesiyle birlikte destekleyen Ağrılı, dağı satın alabilmek için 14 kilogram altın para verdiğini söyledi.


“GÖRDÜĞÜNÜZ DAĞ BENİM ŞAHSİ DAĞIMDIR”

Tapuya bakar bakmaz Ağrı dağının tapusu olduğunu anlayıp güzel bir para karşılığı dağı satın aldığını belirten Ahmet Ağrılı, “Tapuya bakar bakmaz Ağrı Dağı’nın tapusu olduğunu anladım. Mülklerimi iyi bir parayla satıp bu tapuyu aldım. Dağı aldıktan sonra turistlerin kullanımına açtım. Bu dağa benim baktığım kadar hiç kimse bakmamıştır. Gördüğünüz bu dağ benim şahsi dağımdır. Ama bu dağ bütün vatandaşlarındır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes benim ortağımdır. Ben milletimi de milletimi de severim." diye konuştu.

“ESKİ SAĞLIK BAKANININ BABASINDAN ALDIM”

Ağrı dağını 1972-1973 yıllarında aldığını belirten Ağrılı, “O zamanın parasıyla, altının kilosu 7 bin lirayken 14 kilogram altın değerinde para verdim. Eski Sağlık Bakanı Yaşar Eryılmaz’ın babasından aldım. Şimdi ise dağın değeri ölçülemez, paha biçileme ki. Bu dağ Türkiye’nin dağıdır. Evet tapusu bende ama herkes benim ortağımdır. Bu tapu dağın tamamının tapusudur. Ağrı Dağı’nın tapusu bendedir. Ağrı’nındır, Türkiye’nindir. Dağı seven herkesin payı vardır tapunun içinde” dedi.

“SATIN ALDIĞIMDA DAĞIN YÜKSEKLİĞİ 5 BİN 165 METREYDİ”

Kanal7 muhabiri Ensar Durmuş’a konuşan Ahmet Ağrılı, elindeki tapuyla yaptığı konuşmasında;
“Bu Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusudur. İran’dan veya Irak’tan almış getirmiş değilim. Bu dağın tapusu bende. Ben bu tapuyu bu resimle aldığım zaman 5165 metre yüksekliğe sahipti. Şu anda ise 5137 metreye düşmüş. Dağ bile ihtiyarlıyor, biz de yavaş yavaş ihtiyarlıyoruz” dedi.

"ALLAH BENİ SEVMİŞ AĞRI DAĞI'NI VERMİŞ"

Ağrı dağı sahibi olduğunu iddia eden Doğubayazıtlı Ahmet Ağrılı, “Milletime bakıyorum, fakir fukaraya bakıyorum. Bu dünya bana kalmayacak. Hepimiz göçüp gideceğiz. İnsanlık, insanlık, insanlık yapacaksın” dedi.
Ağrı dağına sahip olmasıyla birlikte tüm dünyanın kendisini tanıdığını söyleyen Celali aşireti reisi Ağrılı, “Dünya beni tanıdı. Nereye gitsem ‘Ağrı Dağı’nın sahibi misin’ diyorlar. Hürmet, saygı gösteriyorlar. ALLAH C.C. beni sevmiş. Ağrı dağını bana vermiş.” diye konuştu.

“AŞİRET REİSİYİM”

Celali aşiretinin reisi olduğunu söyleyen Ağrılı, “Benim dedeme İbrahim ağa diyorlardı. O tüm Celalilerin reisiydi. Şimdi bana düştü reislik. Ben celali aşiretinin reisiyim. Benim köylülerim var. Yiyorlar, içiyorlar, koyunları otlatıyorlar. Her şeyi yapıyorlar. Türkiye’de en büyük aşiret Celali aşiretidir. Ben de bu bölgenin ve Celali aşiretinin reisiyim" diye konuştu.
Doğubayazıt bölgesinin ‘Ahmet Ağası’ olarak bilinen Ahmet Ağrılı, bulunduğu bölgedeki 146 köy olduğunu ve bu köylerin tamamının Celali aşiretinin bağlı olduğunu söyledi. Ağrılı, “Ben onların reisiyim, köy milletindir ama bana büyük saygıları var. Büyük olaylar, kavgalar çıktığı zaman devlete yardımcı oluyoruz. Küs olanları barıştırıyoruz. Kız kaçırmaları oluyor, adam dövmeler, adam vurmalar oluyor bu konuda devlete ve millete yardımcı oluyoruz” dedi.


“TAPUNUN YARISINI ONUN ÜZERİNE YAPACAĞIM”

Konuşmalarının sonunda millete bir de çağrıda bulunan Ağrılı, hayatına ve topraklarına ortak olacak bir eş aradığını belirterek, “İyi bir eş arıyorum. Kocasından zulüm görmüş, dili yanmış ve koca kıymeti bilen biriyle evleneceğim. Çiftliğe getireceğim. Bana baksın, yesin, içsin, gezsin. O kişiye güzel günler geçireceğim. Ben neysem o da o olacak. O hanımağa beni beğenir ben de onu beğenirsem dağın tapusunun yarısını onun üzerine yapacağım. Dağıma da ortaktır, malıma da ortaktır, canıma da ortaktır. Öyle bir eş arıyorum” şeklinde konuştu.

Kanal 7 muhabiri Ensar Durmuş'un özel haberi...

 

 

Yorumlar 91 Yorum Var
  • Mehmetx 25.09.2022 08:34
    Bir devşirme kadın kendini gizleyip tapuyu üstünr alıp ermenistana gider tapuyla. Gelecek için hazırlık yapmış okurlar. Aklık işte ama bu tapu semboliktir. Dağ da tarım yapabilir kullanır vs. ama bir arsa sahibi gibi hareket edemez.
  • Ahmed 24.09.2022 12:59
    ermenilere bağışlamak için gazeteye ilan vermiş.
  • Can 24.09.2022 10:09
    Maalesef Vatanımızda Aşiretler Yurtdışında ise Mafya diyorlar. Kimden aşırmış, kimler Devletimizi dolandırmış!? Devlet acilen el atıp, Sayın Savcılarımız el atmalı bu olaya. Birisi çıkar yarın, bu ülkenin tapusu bende der. Böyle saçmalık olamaz
  • Okur 24.09.2022 08:58
    Adam haklıdır. Eskiden yapılmış olabilir. devlet şimdi geçmişe yönelik m2 üzerinden vergi borcu çıkartır faiziyle birlikte. Trilyonlarca borç ile kalınca hibe eder artık. Bir de tapulu dağında terör olayı olduysa vay haline.
  • Erd2 24.09.2022 08:10
    Sen dagi boşver agam, altınların peşine düş (olayın nasıl gerceklestigini az çok kestirebiliyorum..dağ gibi adamsın yeterli:))
Daha fazla yorum görüntüle