23 Eylül 2022 Cuma ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Serkan KARAHALİLOĞLU

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

Dugin'den Batı'ya uyarı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığyla tanınan Aleksandr Dugin (Aleksandır Dugin), Batı'nın Putin'in açıklamalarını fazla hafife aldığını ve Putin'in nükleer tehdidinin blöf sanıldığını söyledi. Dugin, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı kaybetme ihtimali olursa bir nükleer kıyametin olabileceğini kaydetti.

 

Akşener'e taş attı

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Başbakanlığa adayım" çıkışını değerlendirerek, "Birileri o koltuğu bizden çalmıştı. Başbakanlık öncelikle bizim hakkımız" dedi.

 

Teröristler sınırda yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), kırmızı bültenle aranan PKK/KCK mensubu Atilla Çiçek ve örgütün sözde sorumlularından Hüseyin Yıldırım'ı sınır hattındaki operasyonla yakalayarak Türkiye'ye getirdi.

 

"Müsaade etmeyiz"

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki sorunların diyalog yolu ile çözülmesi gerektiğini belirterek, bölgede herhangi bir sınır değişikliğine müsamaha göstermeyeceklerini söyledi.

 

Arap Birliği'nden Azerbaycan'a davet

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i ülkesinde düzenlenecek Arap Birliği Zirvesi'ne onur konuğu olarak davet etti.

 

Marmara'nın altına doğal gaz deposu

Kuzey Marmara Doğal Gaz Depolama Projesi kapsamında Silivri açıklarında iki sabit deniz platformu kuruldu ve sondaj çalışmaları başladı. Denizin altına yapılan sondajla açılan kuyularda doğal gaz depolanacak.

 

Mili Takım tat vermedi

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'taki beşinci maçında sahasında Lüksemburg'la 3-3 berabere kaldı. B Ligi'ne yükselmeyi garantileyen Türkiye, oynadığı oyunla eleştiri aldı.

Yorumlar 14 Yorum Var
  • Şems 13.11.2022 20:10
    Bence putin bir oyun çekiyor gibime geliyor orada bir vahşet yaşatabilir.
  • Ali 24.09.2022 18:59
    Rusya nükleer bir dev. Dolayısıyla blöf yapsa ne olur, yapmasa ne olur. Şu bir gerçek ki yok olacağını bildiği an tüm Avrupa’yı ve Amerika’yı da bu dünyadan kendisi ile birlikte siler
  • Hüseyin 24.09.2022 02:30
    Bombanin birinede benim ismimi yazin
  • Hacivat 24.09.2022 02:20
    Putin ciddiye aliyoruz da kedi ne ki budu ne olsun blöf yapiyor onu kimse ciddiye almiyor bence ikide bir bak nükleer atarim ha diye tehdit etmese o zaman herkes putini daha ciddiye alir
  • Tcli 23.09.2022 21:22
    Hadi koçum abd ab çin hindistan salla gitsin
Daha fazla yorum görüntüle