Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde, 1821 yılında Yunanlıların Türk ve Müslüman toplumuna yönelik katliamında hayatını kaybedenleri anma programı düzenlendi.
201 yıllık acı Mora katliamı unutulmuyor. Edirne Balkan Türkleri Federasyonu tarafından Babaeski ilçesinde, 1821 Mora katliamında Türk-Müslüman toplumuna uygulanan soykırımda hayatını kaybedenleri anma programı düzenlendi. Çok amaçlı konferans salonunda düzenlenen anma programına federasyon yetkilileri, üyeleri ve üye dernekler katıldı.

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Hacıoğlu, Türk ve Müslüman topluluğuna yapılan katliamı unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirterek, “Bugün Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu'na üye 48 vilayetin 10 merkezi federasyon bünyesinde eş zamanlı aynı gün içerisinde 201 yıl önce Yunanlıların, Yunan çetelerinin ve dış güçlerin destekleriyle Mora'da başlatılan Türk ve Müslüman toplumuna karşı uyguladıkları asimilasyonu anmaktayız. Adana'da, İzmir'de, Bursa'da, Samsun'da ve Trakya'yı temsilen bugün burada Babaeski'de bir anma programı düzenliyoruz. Yunanlılar 201 yıl önce bu katliamı maalesef kabul etmiyorlar. Bunu uluslararası arenada yokmuş gibi saymak için çalışıyorlar” dedi.

Yorumlar 0 Yorum Var