Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, aidatı ödemediği gerekçesiyle İstanbul Tabipler Odası tarafından evine icra takibi gönderildiğini söyledi. 

Sosyal medyadan yaptığı Tabipler Odası'na tepki gösteren Akkoyunlu, "Tabip odası meslekte geçirdiğim 21 yıldır hiçbir şekilde arayıp ilgilenmedi. Hekim olarak tabipler odası ile ilişkimiz mesleki 'aidiyet' değil 'aidat' düzeyinde derken yanılmışım" ifadelerini kullandı.

"İLİŞKİMİZ AİDİYET DEĞİL AİDAT DÜZEYİNDE"

Akkoyunlu, konuyla ilgili Haber7'ye şu açıklamaları yaptı:

"Doktorlar Tabipler Birliği'ne üye olmak zorunda. Despotizm var diyebiliriz. Özel bir üniversitede mesleğimi devam ettiriyorum. Son bir buçuk yıllık aidatta gecikme olunca evime icra geldi. 20 yıldan beri meslek içindeyim. Tabipler Birliği'nin bana hiçbir yardımı dokunmadı. Bizim ilişkimiz aidiyet değil aidat düzeyindeydi. Hatta meslek icra ederken ortaya çıkan bir dava durumu söz konusu olmuştu. O nedenle başvurmuştum ama herhangi bir yardım veremeyeceklerini söylemişlerdi. Doğal olarak ben de artık bunlar bizi tanımıyorlar diye düşünüyordum. Ama evime icra gelince tanıdıklarını görmüş oldum.

Meslek örgütü, hiçbir şekilde mesleğinizi kolaylaştıracak destek sağlamıyor. Bu örgüt Cumartesi annelerini destekliyor, siyasi konularla uğraşırken meslektaşlarına yaptığı herhangi bir destek söz konusu değil. Hatta kötüleşmesi konusunda faaliyetler var.

İcra çok ahlaki değil. Bir insan mesleğini icra ederken neden böyle bir örgüte mahkum olmak zorunda? Darbe anayasasının getirdiği bir kanun. Kuru bir arazi üzerinde kurulan köprüye benziyor. Bu köprüden geçmek ve ödemek zorundasınız. Neden yapayım?"

Yorumlar 0 Yorum Var