Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dış siyasetteki mücadele alanlarından iç politikadaki sıcak tartışmalara, gündeme dair bütün gelişmeleri CNN TÜRK - Kanal D ortak yayınında değerlendiriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

SOSYAL KONUT PROJESİNDE DURUM NE?

Kılıçdaroğlu garanti istediğine göre daire ihtiyacı var. Buyursun. Biz ilk defa bu alana girmiyoruz ki 1 milyon 250 bin konut yaptık, kendimizi ispatladık. Kemal Bey dürüst ol. Siyaset dürüstlüktür. Biz attığımız bu adımla yeniden bir tarih yazıyoruz. Gençlerimizin TOKİ'ye başvuru sayısı 1 milyon 750 bin. Bak gençler bile bu işi senden iyi kavramış vaziyette. İlk kazmayı 25 Ekim'de vuruyoruz. Derdimiz Türkiye'nin dört bir yanında aynı anda temelleri atmak. En kısa zamanda kura tarihlerimizi de açıklayarak bu adımları atacağız.

"ARSA SAYISINI 1 MİLYONA ÇIKARMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"

Bir şey daha yapma durumumuz var. Arsamı alır, evimi kendim yaparım diyenlere mevcut rakamı artırmak sureti ile kuraya tabi tutarak istiyoruz ki vatandaşlarımıza bu sayıyı artırarak imkan tanıyalım. Kura çekiminden önceye yetiştireceğiz çalışmayı. Ben dün akşam Murat Bey'e talimatı verdim, çalışmaları başlat, bunun duyurusunu yapalım. Biz seçim sonrası ikinci bir etabı başlayabiliriz demiştim. Şartlar bizi öyle bir zorluyor ki arsalar verelim, vatandaşımız kendisi yapsın diyoruz. Bizim parasal olarak bir sıkıntımız yok. Biz bunları yaparız.

Bizim her Kabine sonrası işimiz bu müjdeleri açıklamak.

Yorumlar 0 Yorum Var