29 Eylül 2022 Perşembe ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Serkan KARAHALİLOĞLU

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

17 ilde temeller atılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Sosyal konut projesiyle ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum 25 Ekim'de 17 ilde 5 bin konutun temel atmalarının başlayacağını söyledi.

 

MİT’ten operasyon

MİT, Suriye'nin kuzeyindeki Afrin-Azez kara yolu üzerinde düzenlediği operasyonla, PKK/PYD'li teröristler Ozan Tunç, Mehmet Kaykır ve Ferhad Edemen'i yakaladı.

 

Yunanistan ve Fransa’dan tatbikat

Türkiye'yi tahrik etmek için her fırsatta provokatör adımlar atan ve açıklamalar yapan Yunanistan, "Muhtemel bir savaşta destek sözü" veren Fransa ile Ege'de ortak tatbikata başladı. 

 

Türkiye’yi utandıran rapor

Türkiye, yıllık 18,1 milyon tonla Birleşmiş Milletler Çevre (UNEP 2021) Raporuna göre gıda israfının en fazla yaşandığı 214 ülke arasında 15. sırada yer aldı

 

Erzurum’da petrol heyecanı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Erzurum’un Tekman ilçesinde sondaj kuyusu açarak, petrol arama çalışmalarına başladı.

 

Mobilyada zam yolda

Nisan ayındaki ihracat kısıtlaması sonrası hammadde sorunu çözen mobilyacılar, şimdi de enerji maliyetlerinden sıkıntı yaşıyor. Sektör temsilcileri iç talebin azalmasına rağmen fiyatların artacağını belirtiyor.

 

İstanbul Valiliği’nden deplasman kararı

İstanbul Valiliği; 'Üç büyük' kulübün kendi aralarında oynayacağı Lig ve Kupa müsabakalarında misafir takım seyircisi alınmayacağını açıkladı.

Yorumlar 0 Yorum Var