Giresunspor Kulübü Başkanı Hakan Karaahmet, Haber7'ye özel açıklamalarda bulundu.

"Arda Güler'i kiralık istedik"

Karaahmet, Arda Güler'i sezon başında kiralamak için resmi teklifte bulunduklarını vurgulayarak şöyle konuştu:

"Arda çok kıymetli bir oyuncu ama oynadıkça hem Türk seyircisi onu daha fazla izleme şansı bulur hem de Arda kendini daha çok geliştirme şansı bulur. Biz Fenerbahçe'den Arda'yı bonservisiyle istemedik, sadece kiralık verirseniz Arda'yı biz oynatırız dedik. Esasında söylemek istediğimiz oydu transfer teklifi değildi. Çünkü Arda çok değerli bir oyuncu. Hem Türkiye için çok değerli hem de dünya için çok değerli bir oyuncu. Milli takımımız için de çok değerli bir oyuncu ama forma giymesi lazım. Tabii, Fenerbahçe takımında da formayı çok çabuk bulma şansı gözükmüyor. Bizde Arda formasını çok rahat alırdı ve Türk seyircisi de Arda'yı daha fazla seyrederdi."

Karaahmet, geçen sezonki başarılarını geliştirmeleri gerektiğini belirterek, "Biz geçen sene Giresuyspor olarak tüm spor camiasının takdiri topladık. Geçen sezona üst üste mağlubiyetler alarak başladık. İlk 6 hafta çok zordu. 'Bu takım düştü, bitti' dediler. 'Hocası gitmeli' dediler. Biz tüm bunların dışında hareketler yaptık. Giresunspor ayağa kalktı. Tarihte bunun çok örneği yok. Bizim yaşadıklarımızı yaşayan çoğu takım düşmüş. Giresunspor ise ligde kalmayı başardı. Bu hikayeyi yazdıktan sonra önümüzdeki sene daha iyisini yazmak lazım. Gelişmeyen hiçbir şey sürdürülebilir olmaz." dedi.

"Artık futbolcu üretmeliyiz"

"Bu sezonla aynı hocamaızla yola çıktık. Artık futbolcu üretmeliyiz. Giresunspor yaş ortalaması olarak en genç takımlardan birisi. En düşük bütçeli takımlardan bir tanesi. Çok para verenler başarılı olacak diye bir şey yok. Futbolun güzel tarafı bu. Bizim planlarımız tutarsa bu sezon yeni bir hikaye daha yazmak istiyoruz. Ses getiren ve daha yukarılarda, futbolcu yetiştiren bir takım olmak istiyoruz."

"Avrupa'ya gidersek sürpriz olmaz"

"Hepimizin hayalleri var. O hayaller üzerine kuruyoruz. 44 sene sonra Süper Lig'e çıktık. Başkan olduktan sonra 'Süper Lig'e çıkamaz' dediler. Süper Lig'de kalıcı olduktan sonra  Avrupa'ya gidersek sürpriz olmaz. Hayallerimiz var. Hayallerimiz olmazsa yaşamanın anlamı yok. Teknik ekibe, oyuncularımıza ve personellerimize güveniyorum. Bu hayallerimiz ve hedeflerimiz inşallah yerine oturur ama en önemlisi kulübümüzü ayakları üzerinede duran bir kulüp halini getirmek. Hal vurup harman savurmak ve olmayacak hayallerin peşinden koşmak doğru değil. Bu planlarımız tutarsa Giresunspor için yeni bir sayfa açılacak demektir."

"Teknik direktör konusunda Giresunspor model oldu"

Giresunspor'un önemli yaptığı işlerden birisi hocasını değiştirmedi. Süper Lig'de bir mantık var 3 maç kaybederse değiştirirsiniz. Biz Hakan hocamızla Süper Lig'e çıkarken de inişli çıkışlı süreçte devam ettik. Süper Lig'de 6 maçta 0 puan, 5 maçta gol atmamışız. Hemen hocayı değiştirmeli... Futbolda böyle kabul edilmiş bir gerçek var ama bizim için gerçek değildi. Biz hocamızın neler yapabileceğini biliyorduk. Teknik direktörler bir şirketin CEO'su gibi. Getirip süre vermeniz lazım. Hatalar da yapacaktır ama biraz sabırlı olmak lazım. Giresunspor bunu başardı. Giresunspor bu konuda sayılı takımlardan bir tanesi. 2.5 yıldır aynı hocayla devam ediyor. Bu örnek Türk futbolunun bir ihtiyacı. Teknik direktör değiştirmenin hem maddi hem de manevi bedelleri var. Çok değiştirmenin de kurumsallığa zarar veriyor. Hocamıza ben gidene kadar buradasın diyorum. İnsan kolay yetişen bir şey değil. Teknik direktör konusunda Giresunspor model oldu. Bizden sonra hocaların aynı takımda kalma süreleri arttı. Bir teknik direktör takımın her şeyi.

"Kocuk'u bu sezon da istedik ama olmadı"

Okan Kocuk ve Muhammed Gümüşkaya bizim için çok değerli oyuncular. Okan Kocuk'u bu sezon da istedik ama Galatasaray'ın planlarında Okan vardı. Bu yüzden Okan'la devam edemedik. Galatasaray'da Okan uzun süredir yedek kaleciydi. Unutulmaya yüz tutmuştu. Giresunspor Okan'a Okan Giresunspor'a çok şey kattı. Aynı durum Muhammed için de geçerli Giresunspor'dan sonra yurt dışına transfer oldu.Ben bütün takım arkadaşlarını bunu anlatmaya çalışıyorum. Giresunspor sizin için çok önemli bir sahne. Siz bu sahneden ne kadar iyi performans sergilerseniz yarın gideceğiniz yerleri belirlersiniz. O yüzden bu sahnede yer alacak arkadaşlarınız 1 dakikanın bile ne kadar değerli olduğunu anlamasını sağlıyoruz. 20'li yaşlardaki arkadaşları hata yapmadan kazanmaya çalışıyoruz. Benfica'dan Chiquinho'yu kiralamıştık. Bizden sonra Benfica'ya döndü ve çok üst düzey maçlarda oynamaya başladı. İnşallah yeni Okan'lar yeni Muhammed'ler çıkartacağız. İnşallah bunu başarırız."

"Türkiye'de muhteşem statlar da var! Erdoğan'a çok teşekkür ederiz"

Türkiye'de muhteşem statlar da var. Devlet büyüklerimiz bunları yapmış kulüp başkanları, yöneticiler, bizler de futbol camiası olarak bunu yapmamız lazım. Milli takıma oyuncu üretemiyorsak bu sorun bizde. Kimse kimsenin üzerine atmamalı, bu bizim sorunumuz. O yüzden bunu düzeltmek için bir şeyler yapmalıyız. Birilerini eleştirmekle olmaz. En azından biz Giresunspor olarak bunu yapmaya çalışacağız. O yüzden yabancı sayısı o olmuş şu olmuş çok önemli değil. Bizim zaten yabancı oyuncu seviyesinde de yaş sınırımız var. O yaş seviyesinin üstünde futbolcu almıyoruz. Bütün oyuncuları geliştirip onları da satmamız lazım. Türk futbolcularımızı da geliştirmemiz lazım. Giresunspor en fazla Türk oynatan takımlardan bir tanesi. Bu senenin sonunda bu dediklerimi yapmış bir Başkan olabilirsem o zaman devam ederim. Yapamıyorsam da o koltuğu işgal etmek gibi bir hakkım olmadığını da düşünüyorum. O yüzden de bu seneki planlarım tutar diye kendi adıma umut ediyorum.

"Giresun’a ve Giresunspor’a verdiği desteklerden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a daha önce teşekkürlerinizi sunmuştunuz. Giresun'a yapılan muhteşem stadyum gibi ülkeye ciddi spor yatırımları yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın spora ve sporcuya önem veren bu yaklaşımı için teşekkür ediyoruz"

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek