Filistin'in Beytüllahim kentinde 7 yaşındaki Reyyan Süleyman, perşembe günü okul dönüşünde İsrail askerlerinden kaçarken hayatını kaybetmişti. Yapılan ilk açıklamada Reyyan'ın yüksekten düşerek öldüğü belirtilmişti. Ancak Filistin Sağlık Bakanlığı, yaptığı incelemenin ardından Reyyan'ın yüksekten düşerek değil, işgal güçlerinden kaçarken korkudan kalbi durduğu için hayatını kaybettiğini açıkladı. 

Beytüllahim'de binlerce Filistinli, Reyyan için Beyt Cala Hastanesine akın etti. Hastaneye gelen annesi ve yakınları gözyaşları döktü. Reyyan'ın annesinin oğluna veda ederken yaşadığı acı yürek sızlattı.

Bakanlığın açıklamasının ardından Filistin'de büyük bir öfke oluştu. Binlerce Filistinli Reyyan'ı görmek için Beytüllahim'deki Beyt Cala Hastanesine akın etti. Reyyan'ın dünkü cenazesinde binlerce Filistinli İsrail'e olan öfkesini haykırdı. Filistin Dışişleri Bakanlığı, Reyyan'ın ölümünü "barbarca bir suç" olarak nitelerken, söz konusu cinayetin İsrail ordusunun düştüğü ahlaki çöküşü gözler önüne serdiği vurgulandı. 

ASKERLER EVİNİ BASTIĞI SIRADA OKULDAN DÖNÜYORMUŞ

Reyyan'ın, okuldan döndüğü sırada işgal güçlerinin ailesinin evine baskın yaptığı öğrenildi. Reyyan'ın babası, olayı şöyle anlattı:

"İsrail güçleri taş attıkları gerekçesiyle iki oğlumu tutuklamak için evimize baskın düzenledi. Bu sırada Reyyan arkadaşlarıyla beraber okuldan dönüyormuş. Bu sırada askerlerden biri oğlumu gördü ve kovalamaya başladı. Oğlum askerden kaçarken korkmuş ve vefat etmiş"

Konuyla ilgili açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vidant Patel, "Masum bir Filistinli çocuğun ölümünü öğrenmekten derin üzüntü duyduklarını" ifade etti. Ancak Washington, Filistin Sağlık Bakanlığının İsrail askerlerine yönelik soruşturma çağrısını her zamanki gibi yanıtsız bırakıyor. Patel, açıklamasında cinayetin sorumlusu İsrail güçlerine tek bir söz etmezken, sükunet çağrısında bulundu.

Haber7

Yorumlar 57 Yorum Var
  • orhan01 02.10.2022 12:51
    Bir filistinliye karsi bir israilliyi dunyanin neresinde olursa olsun öldürmek gerekir diyen kardesim.Bence de bu cok guzel bir cözüm.gercekten de iste bu yapilirsa halklae tarafindan iste o zaman israil bir filistinli katlederken bin kez daha dusunur.
  • İsmail 02.10.2022 00:16
    Hergun filistinli cocuklar filistinli kadinlar gözlerimizin onunde vuruluyor. Dünya üç maymunu oynuyor ama muslumanlar olarak kisas gelmeli ..bir filistinliye karsi bir yahudi ...dunyanin neresinde olursa olsun bakalim zorbalik ne imiş
  • Addem 01.10.2022 22:09
    Allah'ın laneti zalimlerin üzerine olsun amin
  • kirkdort44 01.10.2022 21:40
    Allahim sen bizi affet. itrailin sonu yakindir Allah in izni ile
  • Elif 01.10.2022 21:14
    Yâ Kahhar! Yâ Müntakîm!
Daha fazla yorum görüntüle