Bosna Hersek'te bugün yapılan genel seçimlerde, devletin en üst mevkisi olan Devlet Başkanlığı Konseyinin Boşnak üyeliğine seçilen Denis Becirovic ve Hırvat üyeliğe yeniden seçilen Zeljko Komsic ile Sırp üyeliğe seçilen Zeljka Cvijanovic zafer konuşmalarını yaptı.

Ülkedeki 11 siyasi partiden oluşan muhalefet blokunun desteğini alan Sosyal Demokrat Partinin (SDP) adayı Becirovic, yaptığı açıklamada, kendisine oy veren ve vermeyen herkese teşekkür ederek, "Zafer sarhoşluğunun zamanı değil. Bosna Hersek'te ihtiyaç sahibi çok sayıda insan var. Onlar için ne zaman hayat şartları düzelir o zaman kutlamak için bir sebebimiz olur." dedi.

Bosna Hersek'in Avrupa Birliği (AB) ve NATO üyelik süreçlerinde kararlı olmaya devam edeceğini söyleyen Becirovic, gelecek için çalışacağını belirtti.
Demokratik Cephe (DF) ve Halk Birliği (GS) koalisyonunun adayı Komsic de sonuçlardan memnun olduğunu ifade ederek, "Seçim sonuçlarına göre Bosna Hersek'in siyaset sahnesinde bazı değişimler yaşanacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Bağımsız Sosyal Demokratlar Birliğinin (SNSD) adayı Cvijanovic ise Banja Luka'da zaferini ilan etti.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • İslam Sancağı 03.10.2022 14:57
    Hırvatistan ve Sırbistanın kendi ülkeleri var ama Bosna'da seçimlere girip devlet kademelerine yerleşiyorlar saçmalık resmen. İlk fırsatta oradan temizlenmeli Hırvat ve Sırp soykırımcıları.
  • Mustafa YETİŞ 03.10.2022 13:36
    Maalesef Halkların kardeşliği saflığını dillendirip büyük sırbıstanı kurarlar ve bir daha sırp ve hırvat kazığının tadına bakarlar ,"kendim ettim kendim buldum türküsünü söylesinler artık" YAZIK VALLAHİ YAZIK (İNSAN ŞÜPHESİZ NANKÖRDÜR)