Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu daha önce ''Türban bir metrekarelik bez barçasıdır" diyen, yasak için AYM'ye başvuran hatta SKK'daki başörtülüler için soruşturma başlatan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ikiyüzlü çıkışını aklamaya çalışarak "Tarihi bir çağrı. Sekülerlerin haklarını dindarlar savunursa barış iklimine gireriz." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından paylaştığı videoda Türkiye'de başörtüsü sorunu olduğunu iddia ederek, bunu yasal güvenceye alacaklarını söylemişti. 6'lı masadan ikiyüzlü çıkışa ilk destek Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ndan geldi.

Davutoğlu, Türkiye'de karşı görüşlere sahip kesimlerin birbirlerinin haklarını savunması ile barış iklimine girileceğini söyledi.

Halk TV'de İsmail Küçükkaya, Yeni Bir Sabah programında konuyu konuk olarak ağırladığı Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na sordu.

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'na yaptığı tweet paylaşımından sonra programda da sözlü olarak desteğini ifade etti.

Farklı inanç ve görüşlerdeki insanların haklarını farklı grupların savunması halinde sorunların ortadan kalkacağını belirten Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışının önemli olduğunu savundu.

"SEKÜLERLERİN HAKLARINI DİNDARLAR SAVUNURSA BARIŞ İKLİMİNE GİRERİZ"

Davutoğlu, "Kürtlerin haklarını Türkler savunursa, Türklerin kaygılarını Kürtler gidermeye çalışırsa, Alevilerin haklarını sünniler savunursa, Sünnilerin İslam inancı içindeki öne çıkan kaygılarını Aleviler gözetirse ve temel dini hak ve özgürlükleri sekülerler/laikler savunur, özgürlükçü laiklik anlayışını dindarlar savunursa Türkiye bir barış hattına girer. Aksi takdirde herkes kendi mahallesine çekilirse bunu aşamayız. Dün sayın Kılıçdaroğlu'nun açıklaması bu bakımdan önemli ve tarihi bir çağrı." diye konuştu.

Yorumlar 224 Yorum Var
  • Час 12.10.2022 20:04
    Dusmanimin düşmanı dostumdur.... Ulke yi degil kendi nefsinize ve egonuzu tatmin ediyorsunuz...Alllah in sopasi yok Allah biliyor ne zaman nerde. Ceza verecegini..
  • Kul 12.10.2022 16:53
    Davutoğlu'nu,Gül'ü,Babacan'ı,Arınç'ı salt Fetö yle ilişkilendirmek haksızlık olur . En büyük Âlim iken Kibrinden Şeytan'a dönüştürülen İblis'i tanırsan ne demek istediğimi anlarsın. Babası Peygamber;kardeşleri de peygamber çocuğu olduğu halde Hz .Yusuf'un niçin kuyuya atıldığını anlarsan ne demek istediğimi anlarsın. Kerbelâda ölenlerin de öldürülenlerin de sahabe olduğunu idrak edersen ne demek istediğimi anlarsın. AH NEFİS AH...
  • kayserili Edo 06.10.2022 07:59
    Yazıklar olsun sana, şu düştüğün duruma bak kimlerle elelesin kimlerle yanyanasın.
  • mmed 05.10.2022 22:46
    Mustafa Şentop tehlikeye işaret etti.
  • Misafir 05.10.2022 22:24
    Daha konusmasini bilmeyem bir kisi
Daha fazla yorum görüntüle