Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü açılımı adı altında yaptığı açıklamaya AK Parti grup toplantısında Başkan Erdoğan video ile cevap verdi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısında konuştu. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü teklifiyle ilgili "Eğer samimiysen gelin çözümü anayasa düzeyinde sağlayalım" dedi.

"Anayasa düzeyinde yapalım"

Başkan Erdoğan konuşmasında "(Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü teklifi) Madem bu konuyu kendisi gündeme getirdi. Öyleyse biz daha öte bir teklifle mukabele edelim. Eğer dürüstse, bu zat gençlerimizin en büyük hassasiyetleri olan özgürlük alanlarından biri olan bu meselenin arkasındaysa gelin çözümü yasa değil Anayasa düzeyinde sağlayalım. Böylece CHP'ye üzerindeki utanç lekelerinden birinden kurtulma fırsatını sunmuş olacağız. Talimatı buradan veriyorum; Adalet Bakanı başta olmak üzere arkadaşlarımız çalışmalarını hazırlayıp getirecekler, gerisi CHP Genel Başkanı'nın bileceği iştir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 94 Yorum Var
  • Vatandaş 07.10.2022 09:25
    Birileri Demans mı olmuş ne? O ne şirinlik, o ne insancıllık, insanın kedi sever gibi sevesi geliyor bir an. Ama işte sadece bir anlık bir duygu. Sonrasında iğrenti. Bu ne riya, bu ne iki yüzlülük? Bir insan bu kadarını nasıl kaldırabilir, nasıl becerebilir? Tiyatro ile siyaset, sahne ile gerçek hayat karışmış diyeceğim, ama kardeşim bu durum böyle bile açıklanamaz. İğrenç akıl hastası zavallılar milleti de kendileri gibi kuş beyinli, balık hafızalı sanıyor.
  • Kaloğlu 07.10.2022 01:41
    Anayasaya yanaşmıyor neden yarın olaki iktidar değişirse tekrar yasakları geriye getirmek kolay olsun diye hadi bakalım dürüst sen anayasaya koymaya evet de sapasağlam olsun kimse ddgistiremezsin hodri meydan göreceğiz
  • iso 06.10.2022 13:37
    CHP yarın seçimi kazansa iktidar olsa müslümanlara dar eder ülkeyi eskisinden beter saldıracaklar göreceksiniz.. Şimdilik her tavizi veriyor yeterki iktidara geleyim... Nasıl olsa güç elindeyken müslümanlara her zulümü yaparım anlayışı.. Zaten müslümanlar birlik olamıyor nede olsa...
  • YILDIRIM 06.10.2022 11:30
    Bu video ki görüntü ve konuşmaların hepsi bu zer-zevatın hepsine kapak olsun ve zaten kapaktır. Hangi yüzle çıkıp bugün baş örtüsü için yapılanlara haksızlıkları karşı yasal güvence getireceğim diyorsun, daha düne kadar bu haksızlıkların mimarlarından bir de sen değil misin? Yoksa bunları söyleyen ben değilim, o görüntülerdeki ben de ben değilim mi diyeceksin. Gerçi çıkıp bunu söylersen de hiç şaşırmayız, zira tamda Senlik bir savunma olur.
  • Eyya 06.10.2022 10:52
    bir insan sırf oy alabilmek uğruna çizgisinden çıkmamalı bu ikiyüzlülüktür chp de türbandan nefret eden bir kesim var dikkat etsinde bari onların oylarından olmasın zaten ben ona inanmıyorum başörtüsünü yasal güvenceye alacağız derken bambaşka şeyler kastediyor geçmiştete demişlerdi başörtüsü sorununu çözecez diye kime göre neye göre bir çözüm acaba???
Daha fazla yorum görüntüle