İstanbul Esenyurt Belediyesi Meclis toplantısında LGBT'nin kurumsallaşması için 'eşitlik müdürlüğü' kurma talebi AK Parti grubunun oylarıyla reddedildi. CHP'li meclis üyeleri ile AK Partili meclis üyeleri arasında gerginlik yaşandı. Esenyurt Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Gazanfer Karakaş, "CHP'li belediyelerin tamamında LGBT seminerleri, çalıştayları, programlarına imkanlar sunuldu. Biz Esenyurt'ta kendi çalışma alanımızda olarak böyle bir şeye müsaade etmeyi doğru bulmadık" dedi.

İstanbul'da bazı CHP'li belediyelerin LGBT'nin kurumsallaşması için "eşitlik müdürlüğü" kurması, Esenyurt Belediyesi'nin meclis toplantısında da gündeme geldi. 17 kabul oyunun verildiği yönerge AK Parti grubunun verdiği 20 oy ile reddedildi.

İŞTE CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANINDAN LGBT'YE AÇIK DESTEK 

CHP'li Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Bozkurt yaptığı teklifte "Toplumsal eşitliğin belediye hizmet ve plan programlarına yerleştirilmesi için belediyeye bağlı birim ve müdürlüklere yönelik farkındalık yaratmak amacıyla çalışmalar planlamak ve uygulamak." ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ ÜYELER TEPKİ GÖSTERDİ: "BEN BUNU İMZALAMAM"

AK Partili üyeler yapılan teklife tepki gösterirken bir üye "Bugün burada teklifi benim önüme getiriyorsunuz, ben bunu imzalamam." dedi.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Mert 06.10.2022 23:12
    Demek ki kendisi de öyle birisi ki iyi destek veriyor