Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi Açılış Töreni'nde konuştu.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Bugün bu güzel binada Türkiye'nin en modern sanat birikimini ihya ediyoruz. Modern tasarımı, güvenlik donanımı ve estetik özellikleri ile Resim ve Heykel Müzesi her açıdan şehrimize yakışan bir eser oldu.

İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, Cumhuriyet tarihimizin en köklü yapıları arasında yer alıyor. Binanın elverişsiz şartlarından dolayı müzede yer alan eserler de maalesef zarar görüyordu. İstanbul Resim ve Heykel Müzesi ülkemizin en önemli sanat destinasyonlarından biri olacak.

KOLEKSİYON SAYISI 10 BİNİN ÜZERİNE ÇIKTI

Ülkemiz genelinde 56 müzeyi ilk kez ziyarete açarken, 18 müzemizi de yeni inşa edilen binalarında milletimizle buluşturduk.1937’deki ilk sergide sadece 320 eser varken, bugün İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nin koleksiyonu 10 binin üzerine çıkmıştır.

Nerede bir ata yadigari eserimiz varsa buluyor, ihya ediyor, sahip çıkıyoruz. 9 bin 134 eseri ait oldukları topraklara kavuşturduk. 

Göreve geldiğimizde 59 olan özel tiyatro sayısı 428'e yükseldi. 

Devlet idaresinde makbul-makbul olmayan vatandaş ayrımına gidenler, benzer tavrı sanat dallarında da sergiledi.

Sanatı tekelleştiren çarpık bakış açılarını reddediyoruz. Eski Türkiye'ye ait bu tip arizi durumların artık tamamen geride bırakılmasını istiyoruz.

Yorumlar 0 Yorum Var