AK Parti Genel Başkanvekili ve Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, Erzincan'da düzenlenen Uluslararası Türk Dünyası Sempozyumu'nun açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

Sempozyum tanıtım videosunun gösteriminden sonra İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu tarafından müzik dinletisi sunuldu. Çok sayıda davetlinin katıldığı sempozyum açılışında konuşan AK Parti Genel Başkanvekili ve Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, teşkilat hakkında bilgi verdi. Türk Devletleri Teşkilatı'nın zaman zaman batıda tartışıldığını ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:

 "Türk Devletleri Teşkilatı ne demek oluyor? Acaba eski rüyalarını mı hatırlıyorlar? Gibi sözler kulağımıza geliyor. Herkes şunu bilmelidir. Türk Devletleri Teşkilatı'nın kuruluş amacı gayet açıktır. Türk Devletleri Teşkilatı, bölgede var oldukları coğrafyada refahı artırmak, ortak ulaşım ve iletişim altyapısını geliştirmek, ortak kültürlerini yaşatmak, savunma imkan ve kabiliyetlerini birbirleri ile paylaşmak, Kafkaslarda, Orta Asya’da barışı, huzuru, kardeşliği daim kılmak amacını gütmektedir. Türk Devletleri Teşkilatı'nın amacı kimseyi korkutmak değildir. Ama hiç kimseden de korkmadığını ortaya koymaktır. Bizim amacımız, gelişmiş sömürgeci ülkeler gibi emperyal güçler gibi başka ülkeleri esaret altına alıp onları iliklerine kadar sömürmek değildir. Bizim amacımız, refahı bölgesel olarak, küresel olarak adil bir şekilde yaygınlaştırmaktır. Bugün dünyamız zor günlerden geçiyor. Avrasya coğrafyasında bu zorlukların en büyük sıkıntısını çeken de Türkiye’dir. Türkiye bir geçiş ülkesidir. Doğudan batıya, kuzeyden güneye her zaman göçlerin geçtiği ülke Anadolu toprakları. Dolayısıyla İbn-i Haldun’un 'coğrafya kaderdir' dediği gibi bu topraklar bizim kaderimizdir. Bu topraklarda görevimiz bölgemizde ve ülkemizde yaşayan insanların geleceğini, huzurunu, kardeşliğini daim kılmak için gereken her şeyi yapmaktır."

Yorumlar 0 Yorum Var