İstanbul'da özel bir eğitim kurumu, öğretmenlik için görüşme yapacağı kişiden "türbanlı olmamasını" istedi. Konuşmaya muhatap olan Zeynep Kübra Kılıç, WhatsApp yazışmalarının ekran görüntüsünü sosyal medya hesabından paylaşarak, "Hakkımızı nereden helal ediyorduk? Bugün yaşadığım bir olay" ifadesini kullandı. 

Olayın sosyal medyada yayılmasının ardından kurum, Zeynep Kübra Kılıç'tan paylaşımını silmesini istedi. Kılıç ise, kurum tarafından kendisine özür dilendiğini, konuştuğu kişinin hatayla böyle bir şey yaptığını söylediğini aktararak, "Doğru mu söylüyorlar bilemem ya da dava edip süreçle uğraşamam. Twitter birbirimizin başının üstünde salladığımız kılıç olsun istemem. Bu yüzden onların cevaplarını da paylaşıyorum ama istedikleri gibi twiti de silmeyeceğim" mesajını paylaştı.  

BAŞÖRTÜSÜ TARTIŞMALARININ GÖLGESİNDE YAŞANDI

Başörtüsüne yasal güvence üzerine başlayan tartışmaların yaşandığı şu günlerde böyle bir olayın yaşanması da dikkati çekti. 

Hatırlanacağı üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başörtüsü için Meclis'e kanun teklifi sunacaklarını açıklamış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise tepki göstermişti. Türkiye'de başörtüsü sorunu olmadığını vurgulayan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na çağrı yaparak, "Samimiysen Anayasal zeminde düzenleme yapalım" demişti. CHP, Erdoğan'ın Anayasa üzerinden değişiklik teklifini reddetti. 

 

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Seyit Onbaşı 26.10.2022 14:06
    Bu Dünya var olduğu müddetçe Hak ile Batıl arasında ki mücadele devam edecek tir! Ebu Cehil insancıklar halâ dünkünden bugün biraz daha aktif olarak aramızda yaşamaktadırlar. Şu hiç bir zaman unutulmamalıdır ki; Hâk daim Batıl dan Üstündür. Biz Müslümanlara Rabbimizin bir Lütfu ve mucdesidir ki;*" Hâk Geldi Batıl Zail Oldu"*. Ayetinde ki mücdesidir.Milli ve Manevi Değerlerimize İnancımız gereği sımsıkı sarıldığımız müddetçe kazanan her daim bizler olacağız.