İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Hollanda ziyaretinde Dezenformasyonla mücadele konusunda ülkedeki uygulamaya ilişkin çok çarpıcı bilgiler paylaştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün Hollanda'ya gitti. Bakan Soylu'nun Lahey ve Roterdam'daki temaslarında düzensiz göç ve uyuşturucu ile mücadelede işbirliği ele alındı.

Oradaki görüşmelere ilişkin canlı yayında dezenformasyonla mücadele konusunda önemli bilgiler paylaştı.

İşte Bakan Soylu'nun o sözleri;

Hollanda Bakanlarla da bir araya geldik. Orada ben Türkiye'de sosyal medya yasası ile ilgili bir çalışma olduğunu söyledim. Hatta adalet bakanımız ben Hollanda'da adalet ve yargı mekanizmasının nasıl çalıştığına ilişkin orada geniş kapsamlı bir çalışma yapmıştı. 
"Sosyal medya yasasıyla ilgili size bir şey söyleyelim. Herhalde sizde de böyledir" dediler. Onların millet Meclisi'nde görev yapan bütün milletvekilleri ile ilgili kullandıkları cep telefonlarındaki bütün konuşmalar, bütün mesajlar bir gazetecinin veya bir başka milletvekilinin "Ben şu milletvekilinin telefon mesajlarının, aramalarının tamamen incelenmesini istiyorum" dediği anda açık olarak inceleniyor. 

Dedim ki 'Peki kişisel verilerin korunması ne olacak, mahremiyet?' Dediler ki "Milletvekillerinde böyle bir mahremiyet yoktur". 

Başbakan Mark Rutte NOKIA telefon kullanıyor. NOKIA telefon mesajı attıktan sonra siliyor diye NOKIA telefonuna Hollanda'da yasak getirdiler. Başbakan telefonunu değiştirmek zorunda kaldı.

Yorumlar 35 Yorum Var
  • Tamer Arıcan 15.10.2022 22:09
    Kesinlikle doğru bakanım. Ortamı bozmak. İnsanları birbirine düşürmek. Halkı hükümete karşı yalanla kışkırtmak. Bunu yapmak istiyorlar.
  • Hüseyin Keser 15.10.2022 08:21
    Allah Razı Olsun işlerin rasgelsin bu Millet önce Allah a Sonra Hulusi Akar Komutanımıza Soylumuza ve Hakan Fidan Bey Efendiye Emanetdir Duacıyız Daima..
  • Akıncı 15.10.2022 06:43
    Aynen de öyle olmalı yok kişisel verilerin korunması yok mahremiyet bu kılıflar altına sığınarak adamlar her haltı işliyor vatana ihanet ediyor bu kadar basit olmamalı. Herşeyi örnek aldığımız avrupadan bu kanunlarıda alalım yok gazeteciyim yok milletvekiliyim dokunulmazlığım var diyerek vatan hainliği yap hırsız içeride olunca kapı kilit tutmazmış
  • Ibrahim 15.10.2022 06:36
    Artık müsamaha gösterilmesi yoksa telefisi olmayan olaylara gideriz yılanın başını ezinki evlatlarımızı kandırmasınlar size verilen vekalet bunu kapsar haydi bismillah
  • A.A.A 15.10.2022 04:59
    Kirli haberi veren Sosyal medyayı durdurmak şart.!! İnternet kötüye kullanılıyor... Kanun çıkarın ve İnterneti kontrol edin.!
Daha fazla yorum görüntüle