Altılı masanın toplantılarından sonuç çıkmaması seçmende rahatsızlığa neden oluyor. Masanın kurulduğu yaklaşık 9 aylık süreçte liderler toplu ve baş başa olarak 36 defa görüşmüş, Eylül sonunda görüşme trafiği yeniden başlamıştı.

"15 GÜNDE BİR BULUŞACAĞIZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2 Ekim'deki son toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada, gelen talepler doğrultusunda görüşmelerin daha sık yapılacağını, liderlerin 15 günde bir toplanacağını belirtmişti. 

"BU BİLE MASANIN DAĞILDIĞINI GÖSTERİYOR"

Kılıçdaroğlu'nun işaret ettiği 15 günlük süre geçtiğimiz Pazar günü sona erdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, dün katıldığı bir televizyon programında, "En son 2 Ekim'de bir araya geldiler. Bir buçuk ay bir araya gelmemeleri kendi medyaları tarafından eleştirilmişti. O zaman 15 günlük bir süre koymuşlardı. 15 günlük süre bu pazar doldu. Bu bile 6'lı masanın dağıldığını gösteriyor. Ne kadar ortak aday çıkaracağız diyorlarsa da o konuda uzlaşı çok net görünmüyor" değerlendirmesinde bulundu. 

SEÇMEN, İTTİFAKIN ORTAK ADAY ÇIKARABİLECEĞİNE İNANMIYOR

Kamuoyu araştırmaları seçmenin, ittifakın ortak aday çıkarmasına ve beraber hareket etmesine ihtimal vermediğini gösteriyor.

Areda Survey'in Haber7'yle paylaştığı son araştırmasında, vatandaşların yüzde 47,9'u Millet İttifakı'nın ortak aday çıkaracağını düşünüyor. Bu oran Mart 2022'de yüzde 72 bandındaydı. 

Seçmenlerin yüzde 31,4'ü altılı masanın seçimden sonra, yüzde 28,6'sı ise seçimden önce dağılacağına inanıyor. Masanın varlığını sürdüreceğine inananların oranı yüzde 40,1'de kaldı.

Yorumlar 0 Yorum Var