Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, Haber7 Muhabiri Gamze Türk'ün sorularını yanıtladı.

Ankara'da Mansur Yavaş yönetiminin suya yaptığı yüzde 400’lük zam sonrası AK Parti grubu olarak harekete geçip suya yüzde 50 indirim teklifini meclisten geçirdiniz. İndirim teklifinin ardından bazı ilçelerde su ulaştırılmaması, projelerin iptal edilmesi ve personelin işten çıkarılması gibi iddialar var. Hatta Mansur Yavaş'ın ASKİ’ye para aktarma bahanesiyle ihtiyaç sahiplerine yapılan yiyecek desteğini bile kestiği iddia ediliyor. Bu konuda size ulaşan somut bir durum söz konusu mu?  

Geçen sene Mansur Bey ASKİ Yönetim Kurulunun kararını meclise getirdi. Neydi o? Kademeli zam. Biz burada AK Parti grubu olarak itiraz ettiğimiz vakit Mansur Bey dedi ki, hatta kendi tweetinde de hala duruyor. Ankara'nın yüzde doksanı bu zamdan etkilenmeyecek dedi. 70 lira 80 lira fatura ödeyen insanlara bir anda çok yüklü faturalar gelmeye başladı. Biz de AK Parti grubu olarak da sürece kayıtsız kalamazdık. Yaptığımız istişareler neticesinde bir önerge verdik. ‘Su faturalarında yüzde 50 indirime gidilsin’ önergemiz mecliste kabul edildi. Mansur Bey bunu veto etti, tekrar meclise gönderdi. Mecliste yine AK Parti ve MHP meclis üyelerinin kabul oyuyla bu artık yasalaştı. Mansur Bey bunu yürütmeyi durdurma istemiyle yargıya taşıdı. Fakat bu beyanda enteresan bir şey oldu. Esas üzücü olan yer Mansur Bey, sosyal yardımlar konusunda her platformda 3 buçuk senedir dile getiriyor. Kendini öne çıkaran işte sosyal yardımların hep anlattı. Hatta ve hatta Ankara'nın bir dönem her tarafına pankartlar astı. Şu kadar et dağıttık, bu kadar et dağıttık diye sosyal yardımlarını tabiri caizse kamuoyuna reklam etti. Ne olursa olsun insanımıza dokunan her türlü yardımın destekçisi olduk. Mansur Bey'in bütün bu yardımları yaparken kullandığı sosyal yardımlar yönetmeliğinin de mecliste geçiren biziz. Yani Mansur Beye bu yetkiyi veren meclis zaten ama Mansur Bey su indirimini gerekçe göstererek maalesef sosyal yardımları kestiğini ilan etti. Sosyal yardımların içerisinde kömür yardımı var, tohum yardımı var, fide desteği var, yakıt desteği var, kendi ifadesiyle et desteği var. Bütün yardımlar iptal edildi. Mansur Bey, ‘Finanse edemem bütçeden oraya para aktarmam lazım. Dolayısıyla sosyal yardımları kesiyorum’ dedi. Sayın Mansur Yavaş mesela medya tanıtım giderlerini kesseydin, mesela Ankara'nın 25 ilçesinde yaptığın 25 tane konser organizasyonunda ödenen paraları kesseydin. Neden sanatçılara milyonlarca para ödenirken sosyal yardıma muhtaç insanların yardımlarını kesti? Seven sevdiği için her şeyi yapar. Biz siyasetçiler vatandaşımızı sevdiğimizi iddia ediyoruz ya sevdiğimizi göstermek zorundayız. Sevdiğimiz için her şeyi yapmak zorundayız. Böyle bir sevgi olur mu? Cumhurbaşkanımız arkası arkasına müjdeleri açıklıyor. Memurlara 3600 ek gösterge verecek, EYT’lilere müjdeler geliyor, esnafların kredi limitleri yükseltildi, kredi affı gündemde. Bunların hepsi bütçeye yük getiriyor ama milletine aşık bir lider böyle yapar. Sevdiği için katlanır, sevdiği için bunların bedelini öder. Ha bu vatandaşlarımız bu ihtiyaçlardan mahrum mu kalacak? Hayır. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. Biz zaten sosyal belediyecilik yapıyoruz.  

Siz AK Partili belediyeler olarak bu mağduriyetlerin giderilmesi için neler yapıyorsunuz?  

Sosyal yardımlar konusunda biz sosyal yardımların destanını yazmış bir siyasi gelenekten geliyoruz. Hiç kimse daha sünnet şölenleri bilmezken bu siyasi gelenek sünnet şölenleri çıkarmıştır. Evde sağlık hizmetini çıkarmıştır. Yardım kolilerini çıkarmıştır. Sosyal market geleneğini bu siyasi hareket başlatmıştır. Hiçbirimizin aklına insanlara et dağıttım diye afişler asmak gelmemiştir. CHP zihniyeti icat etmiştir. Biz sosyal destekleri yapan tarafız. Onlar sosyal desteklerin reklamını yapan taraftır. Ankara'nın sigortası Cumhur İttifakı'dır. Mansur Bey istediği kadar yardımları kessin. Büyükşehir'in yaptığı bütün sosyal yardımları alt alta toplasınlar, 19 tane AK Partili belediyemizin verdiği sosyal yardımlar inanın onlardan daha fazladır. Ben geçen sene Kahramankazan’da 550 ton kömür dağıtmışım, 3 senedir 5 Milyon fide dağıtmışım. Büyükşehir 3 yıldır kaç fide dağıttı? Toplasanız benim dağıttığım rakamın dörtte biri etmez yani hizmette yarışalım. Bunlar güzel şeyler ama yaptığımız sosyal yardımları vatandaşı tehdit etmek için kullanmayalım. Büyükşehir'in dağıttığı kömürler bu sene dağıtılmayacak ise onlardan yararlanan vatandaşlarımızı da kendi yardıma havuza dahil ediyoruz. Büyükşehir'in verdiği et desteği artık verilmeyecek ise biz kendi dağıttığımız et desteklerinin yanına Büyükşehir'in verdiği destekleri de alıyoruz. Vatandaşı sırtında yük gibi görüp, ilk fırsatta omzundan atanlara inat biz vatandaşımızı sırtımızda taşımaya, vatandaşımızın hizmetinde bulunmaya sonuna kadar devam edeceğiz.  

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Unal uludoğan 23.10.2022 00:33
    Yolunuz açık olsun