Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı cemevi açılış töreninde cemevlerinin giderlerinin Kültür Bakanlığı bünyesinde kurulacak yapı ile karşılanacağı, yer tahsisinde ve din adamı istihdamının da devletin himayesinde yapılacağını açıklamıştı. Bu kapsamda söz konusu torba kanun teklifi TBMM, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bugün görüşülmeye başlanacak.

CHP'Lİ KABOĞLU: LAİKLİĞE AYKIRI

CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, Alevi reformuna karşı çıktı. 

Kaboğlu, cemevlerinin masraflarının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından karşılanmasının laikliğe aykırı olduğunu söyledi. Kaboğlu, "Böylece devletin sanatı ve sanatçıyı koruması görevini de ihlal etmektedir" dedi. 

Duvar'da yer alan habere göre, CHP'li Kaboğlu, düzenlemenin bu şekilde yapılmasının altında yapılan sebebin Aleviliği din/inanç olarak görülmemesi olduğunu da sözlerine ekledi.

Düzenlemenin "rüşvet girişimi" olduğunu iddia eden Kaboğlu, "Kanun teklifi, Alevi toplumuna cemevleriyle ilgili ekonomik külfetleri devlete yüklerken, karşılığında cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmediğini Alevi topluluğunun sineye çekmesini isteyen bir tür kanuni rüşvet girişimidir" dedi.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek