ABD Başkanı Joe Biden yaptığı açıklamada Elon Musk'ın Twitter'da dünyanın dört bir yanına yalanlar saçan bir sosyal medya platformu satın aldığını söyledi.

Elon Musk’ın 44 milyar dolara satın aldığı Twitter hakkındaki tartışmalara ABD Başkanı Joe Biden da katıldı.

Biden dün yaptığı açıklamada başta Twitter olmak üzere, sosyal medya platformlarının “yalan haber, nefret söylemi ve yanlış bilgi” yaydığını söyledi.

Joe Biden, 29 Nisan’da yaptığı açıklamada, Dezenformasyon Yönetim Kurulu (DYK)” kurulacağını ve DYK’nın Amerika içerisindeki her türlü yayını “bilgi kirliliği” açısından denetleyeceğini duyurmuştu.

"AMERİKA'DA EDİTÖR KALMADI"

Biden bir bağış etkinliğinde şunları söyledi:

Ve şimdi hepimiz ne için endişeleniyoruz: Elon Musk gidip dünyanın dört bir yanına yalanlar yayan bir şirket satın alıyor... Amerika'da artık editör yok. Editör yok. Çocukların neyin tehlikede olduğunu anlamalarını nasıl bekleyebiliriz?

TEHLİKE DİĞER SOSYAL MEDYA PLATFORMLARINI DA KAPSIYOR

Beyaz Saray Basın sözcüsü Karine Jean-Pierre "Bu inanç Twitter'a, Facebook'a ve kullanıcıların dezenformasyona maruz kalabildiği diğer sosyal medya platformlarına kadar uzanıyor"

MUSK SÖZ VERMİŞTİ AMA REKLAM VERENLER ENDİŞELİ

Musk, Twitter'ın bir "cehenneme" dönüşmesini engellerken ifade özgürlüğünü yeniden tesis edeceğine söz vermişti. Ancak büyük reklam verenler aylardır Musk'ın Twitter'ı devralmasından duydukları endişeyi dile getiriyorlar.

MUSK, TWITTER ÇALIŞANLARININ YARISINI İŞTEN KOVACAK

44 milyar dolarlık satın alımın ardından maliyetleri düşürmek amacıyla Elon Musk, Twitter'daki yaklaşık 3.700 kişiyi çıkarmayı planlıyor.

BAŞKAN ERDOĞAN DA MUSK SONRASI TWİTTER KONUSUNDA UYARMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elon Musk'ın 44 milyar dolar ödeyerek Twitter'ı satın almasıyla ilgili olarak "Şimdi, Elon Musk 44 milyar dolar verdi diye Twitter’daki olumsuzluklar meşrulaşmaz. Örneğin Trump’ın Twitter ile ilgili mücadelesinde neler yaşandığını gördük. Ben daha önce de söylüyordum ‘Twitter cıvıtır’ diye. Bunun ne olduğunu da zaten yaşıyoruz. Sosyal medyada iftira derseniz iftira var, yalan derseniz yalan var. Hakikatlerin paylaşıldığı veya ulaştırıldığı değil, tam manasıyla olumsuzlukların, yalanın, yanlışın, her türlü fitnenin, fücurun olduğu bir yapı. Elon Musk burayı almış olabilir fakat bundan sonraki süreçte de biz birinci derecede ülkemizi düşünmek zorundayız. Şu anda çıkaracağımız yeni yasal düzenlemeyle bu işe bir çekidüzen vermeyi hedefliyoruz. Devlet olarak dezenformasyonla mücadele etmek için üzerimize düşeni kararlılıkla yapacağız." ifadesini kullanmıştı.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Mehmetx 06.11.2022 12:21
    Elon Musk aldıktan sonra mı yalan saçmaya başladı? Daha kaç gün oldu ki el değiştireli :)
  • Karaağaç 06.11.2022 11:04
    Sosyal medyada yalandan, iftiradan medet umanlar, Kendilerine batınca bir anda kafaları çalışmaya başlıyor, Tvetterin yalan yaydığını anlayıveriyorlar.