ABD'nin Rusya ile ilgili nükleer iddialarının arka planında ne var? Rusya ile Ukrayna savaşı ne zaman son bulacak? Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar'a göre, "ABD ve İngiltere'nin bir amacı var" bu gerçekleşmeden savaş bitmeyecek.

ABD'nin Rus generallerin nikleer silah kullanmak istediği ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bundan haberinin olmadığını iddiaları Dünyayı tedirgin ediyor.

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, Rusya-Ukrayna savaşının geldiği son durumla ile ilgili Habertürk TV'de dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

"PSİKOLOJİK SAVAŞ KISMINA GİRİYOR BU NÜKLEER SIZINTI"

"İstemem yan cebime koy gibi bir şey var aslında. Bir istihbarat savaşları olabilir. Bu nükleer sopayı insanlığın başında tutmakta sayısız faydası var. Bir de oradan bakmak lazım. Sonuçta Putin'in generallerinin yapmış olduğu nükleerle ilgili haberleşme yakalanmış Batılı istihbarat servisleri tarafından onlar da bunu dünyaya servis ediyorlar.

Şimdi, bir diğer tarafıyla da bakınca 'Putin ile generaller arasında bir çatlak mı var?' böyle bir soruyu da bize sorduruyorlar. Öğle olunca tabi savaşın o hani bizim kamu diplomasisi diye tanımlamış olduğumuz, algı tanımlamış olduğumuz, psikolojik savaş diye tanımlamış olduğumuz, propaganda diye tanımlamış olduğumuz kısmına giriveriyor bu nükleer sızıntı.

"NÜKLEER SİLAHI KULLANMAYLA İLGİLİ BİR DEVLET BAŞKANI KENDİ BAŞINA KARAR ALMAK İSTEMEZ"

Yani sonuçta biz muhakeme etmemiz gerekiyor. Rusya varoluşsal bir tehditle karşı karşıya kalmadığı sürece nükleer silahı kullanmayacağını öngörüyorum. Yani bir nükleer silahı kullanmayla ilgili karar da bir devlet başkanı bile kendi başına almak istemez. Neden almak istemez? Çünkü bu sonuçlarıyla beraber çok ağır bir sorumluluk. Örneğin siz gittiniz Ukrayna'da taktik nükleer silah kullandınız, bunun bedeli de Rusya için son derece ağır.

"BATI, EĞER NÜKLEER SİLAH KULLANILIRSA 'KARŞILIK VERMEYEĞİZ DİYEREK' GEL GEL DİYOR"

Hatta ben şöyle bir yorumda bulundum. Batı diyor ki, 'Eğer taktik nükleer silah kullanırsa, Ukrayna'da buna karşılık vermeyeceğiz.' Bu çok korkutucu. Yani bu gel gel diyor aslında bir tarafıyla baktığınız zaman. 

Sen normalde ne yapman gerekir? Himaye ettiğin bir savaşta caydırıcılık üretmen gerekir. Yani mütekabiliyet yada mütekabiliyetin üstü. Demelisin ki, 'Sen bunu yaparsan, ben de sana bunu yaparım.' Bunu demiyor, 'Ben sana konvansiyonel ile cevap vereceğim' diyor.

"ATLANTİK, RUSYA'YI ÇEKTİĞİ KUYUNUN İÇERİSİNDE HIRPALAYABİLDİĞİ KADAR HIRPALAYACAK"

Ben şöyle okuyorum. Rusya'yı bir kuyunun içerisine çekti Atlantik. Yani Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere. Bu kuyunun içerisinde hırpalayabildiği kadar hırpalayacak.

Dinamik bir süreç. Ne kadar parça koparabilirse o kadar parça koparacak. Yani şuan Rusya, bütün milli güç unsurlarıyla bir savaşın içerisinde ve zorlanıyor. Yani sonuçta savaş şu açıdan bakıldığında bir ekonomi işi.

"RUSYA'YI BU SAVAŞ EKONOMİK OLARAK SARSIYOR"

Rusya'nın evet belki bugün doğal gaz ve enerji fiyatlarından artmasından dolayı daha az enerji ithal ettiği yada daha çok para kazandığına dair birtakım cümleler var.

Ama ben başka bir şey söyleyeceğim. Rusya'nın GSMH 1.4 trilyon dolar. Şimdi böylesine zor bir savaşı bu ekonomiyle yürütmek Rusya'yı sarsacak. Sarsıyor zaten sarsmaya başladı.

Yorumlar 0 Yorum Var