Günlerdir devam eden "TSK, PKK'ya karşı kimyasal kullanıyor" iftirasını köpürterek algı oluşturmaya çalışan HDP'liler Habur Sınır Kapısı'na yürümek istedi. Terör yandaşları jandarmanın "dağılın" uyarısına uymayınca 50 kişi gözaltına aldı.

Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları içerideki uzantılarını harekete geçirdi. Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Başverimli beldesinde HDP tarafından düzenlenen sözde kimyasal silahlara karşı insanlık yürüyüşü'nde çıkan olaylarda 50 kişi gözaltına alındığı bildirildi.

HDP ÖNCÜLÜĞÜNDE HABUR'A YÜRÜMEK İSTEDİLER

Şırnak’ın Başverimli beldesinde Halkların Demokrasi Partisi (HDP), Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyeleri ve milletvekilleri öncülüğünde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup Habur Sınır Kapısı'na yürümek istedi.

PKK YANDAŞLARI JANDARMAYA MUKAVEMET GÖSTERİNCE 50 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Jandarma ekiplerince HDP milletvekilleri ve 5 farklı noktadan gelen eylemcilere dağılmaları gerektiği ve geçişlerine müsaade edilmeyeceği uyarısında bulunuldu. Dağılmamakta ısrar eden gruplara müdahale eden güvenlik güçleri, çıkan olaylarda 50 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahısların işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Şırnak Valiliği’nden yapılan açıklamada, dün Silopi ilçesi Başverimli beldesi HDP binası önünde, aralarında milletvekillerinin de bulunduğu 500 kişilik grubun Habur Sınır Kapısı’na izinsiz gösteri yürüyüşü yapmak için toplandığı belirtildi. Açıklamada, "Protesto için toplanan gruplara dağılmaları gerektiği, eylemlerinin yasal olmadığı konusunda uyarılarda bulunulmasına rağmen grupların dağılmamakta ısrar etmeleri üzerine, İl Jandarma Komutanlığınca TOMA ve göz yaşartıcı gaz ile müdahaleye başlanmıştır. Konu ile ilgili 50 kişi gözaltına alınarak haklarında yasal işlemler başlatılmıştır" denildi.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Misafir 08.11.2022 09:40
    Almanya'da: Ülkenin haysiyetini zedeleyecek şekilde alenen veya bir toplantıda kamu hürriyetini bozan kimse, üç yıla kadar hapis veya para cezası ile cezalandırılır,