Türkiye'nin yerli otomobil markası Togg'un sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım geldi.

İklim değişikliğinin giderek belirgin hale gelmesi, daha çevreci ve sağlıklı ulaşım araçları arayışı ve yavaş yavaş yaygınlaşmaya başlayan şarj istasyonları elektrikli araçlara olan ilgiyi arttırıyor.

Peki elektrikli araçlar nasıl çalışıyor? Gündelik hayatta kullandığımız fosil yakıtla çalışan araçlar arasındaki fark nedir? İşte bu ve benzer birçok soruya bu videoada cevap bulacaksınız...

Yorumlar 9 Yorum Var
  • Osman Akar 18.11.2022 07:21
    Dünya elektrikli otomobile geçerken yaptığınız yorumlara bakın ? Herşeye bir bahane bir olumsuzluk buluyorsunuz, Memleketimizin 100 yıllık hayali gerçek oldu ELHAMDULİLLAH
  • Burak 08.11.2022 16:06
    Aslında, fosil yakıtlı arabalar fosil yakıtı arabada yakıp hareket oluşuyor, elektrikli arabalar da içindeki elektriği santallerde yakılan fosil yakıtlardan(kömür, gaz vs) karşılıyor. yani enerjinin kendsini elde etmek çevreci bir işlem, çok da değil.
  • GERÇEKLER 08.11.2022 14:44
    Elektrikli araçlarda batarya fiyatı aracın kendisinden daha pahalı bu nedenle bazı ülkelerde batarya kiralanıyor, yani batarya ömrü dolduğunda tekrar yenilenerek kiralanıyor, aylık yada yıllık ödemelerle bu kiralar tahsil ediliyor. Aslında elektrikli araçlar diğer araçlara göre tüm maliyetleri neredeyse üç katı oluyor. Tamamen elektronik sistem olması nedeniyle sık sık arıza vermeside cabası.
  • Kamil 08.11.2022 13:06
    Oda sıcaklığında süper iletken davranışı gösteren grafen ve borofen kablolardan yapılan elektrik motoru ne kadar iyi çalışır merak ediyorum .
  • emekçi 08.11.2022 13:01
    Biri şu arabanın batarya fiyatını açıklamalıdır.
Daha fazla yorum görüntüle