İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuşuyor. 2023 genel seçimleriyle ilgili konuşan Akşener, "Sandık ufukta göründü" dedi ve iktidara gelmeleri halinde ilk iş parlamenter sisteme döneceklerini söyledi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
Her kasım ayında vatan ve millet davasına adanmış bir ömrü selamlarız. 57 yıllık kısacık ömrüne yüzlerce yılı sığdıran koskoca bir yüreği selamlarız. İyiler erken gidermiş. Kendimizi kötü hissedişimiz belki de bundandır. Keşke on yıl daha, yirmi yıl daha diye başlayan cümleler kurmayanımız yoktur.
Biz her 10 Kasım'da saat 9'u 5 geçe atamızı şükranla, özlemle ama dimdik durarak anarız.
Rabbim onu rahmetiyle kucaklasın, Peygamber Efendimize komşu eylesin.
Devletin başında o günlerde de çapsızlar vardı. Üstelik bugünkü imkanlar yoktu. Bütün milleti tek vücut kılmak için parolanın vatan olması yetti. Bugün bambaşka imkanlar var.
Mesele cumhuriyete çapsızların musallat olması değil. Mesele ülkemizi o çapsızlardan koruyabilmek. Bugün tek bir evladımız okula aç gidiyorsa, tek bir anne bu yüzden gözyaşı döküyorsa ve iktidar sahipleri saraylarında şatafat içinde yaşamaya, borazanları ekranlarda yalanlar söylemeye, işe yaramaz danışmanları beş maaş, on maaş, on beş maaş alıp keyif sürmeye, beşli çeteleri de haramla semirmeye devam ediyorsa işte orada durup düşünmemiz gerekiyor.
Bize İYİ Partimizi kurduran, tutmadık el, çalınmadık kapı bırakmayan, bize yorulmayı yasaklayan kararlılığımız da işte bundandır. Bizim Türkiye Cumhuriyeti'ne ve fedakar milletimize minnetle bezeli bir borcumuz var.
Sandık ufukta göründü. Siz muhalefet saflarında otururken biz önce bu ucube sistemden kurtulacağız sonra yol açtığı zararları telafi edeceğiz.
Hangi ülkede ekmek fiyatları son bir yılda yüzde 95 arttı? Hangi ülkede sütün fiyatı yüzde 132 yükseldi? Hangi ülkede un yüzde 118 zamla karşılaştı? Ama asgari ücrete de zam yaptık diyecekler. Evet, artık anlamını kaybederek ülkemizdeki çalışanların yüzde 60'ının aldığı ve ortalama ücrete dönen asgari ücrete zam yaptılar. Bugün açlık sınırı asgari ücretin yüzde 35 üzerinde kalıyor.
Bu kış, evi ısıtmak için dertlendiğimiz son kara kış olacak. Bu kış, mutfaktaki yangınla yaşadığımız son kara kışımız olacak. Önümüzdeki yaza İYİ Parti'nin güneşi damga vuracak. İYİ Parti'nin vizyonuyla aklın ve bilimin ışığı yayılacak.