Haber7'ye özel açıklamalarda bulunan Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, son olarak doğa ve sokak hayvanları için geliştirdikleri projelerden bahsetti:

Bizim hayvan bakım hastanemiz var. Burada hem doğa hem de sokak hayvanlarının bakımı gerçekleştiriyor. Kaza geçiren, yaralanan, hastalanan hayvanlar buraya getiriliyor. Sadece Tatvan'a hizmet vermiyoruz. Bölgenin tamamına hizmet veriyoruz. Kısırlaştırma aşıları yapılıyor. Bununla beraber mama üretim tesisi projemiz var. Bu mama üretim tesisinde yemek artıklarını mama haline çevireceğiz. Proje onayını aldı. Bitmesiyle israfın önünü kesmiş olacağız. Doğaya dönemsel olarak yem bırakıyoruz. Çünkü kar bölgesi olduğu için bazen hayvanların beslenmesinde sıkıntı oluyor. 

Aslında birçok projeye değindik ama sizin daha yapmayı planladığınız projeler var mıdır?  

Yoğun bir proje dönemi geçirdik. Büyük bir kısmını da bitirme aşamasındayız. Yine bölgenin en büyük mesire alanını bitirdik sayılır. Ailece piknik yapabilecekleri güzel bir alan. Millet bahçesi projemiz başladı. Otogar inşaatınızın temelini attık. Bitlis belediyemizle beraber şehirler arası terminal yapıyoruz. Onunla beraber bir mezbahane ve pazar yeri projemiz var. Nemrut Kayak Merkezimizi yakın zamanda hizmete açmayı hedefliyoruz. Projelerimiz çok. Tatvan sürekli gelişen, nüfusu yazın 2 katına çıkan bir merkez ve sürekli göç alıyor. Büyüyen bir yer olduğu için eksikleri her geçen artıyor ama uzun yıllardır ihmal olan bütün sorunları hemen bitirmiş olduk.  

Muhakkak gelip görülmesi gereken bir yer. Temmuz ve Ağustos aylarında Nemrut ve Van Gölü'nü gezip görebilecekleri şahane bir yer. Geldikleri zaman şaşıracaklar. Ne kadar anlatsak da birebir yerinde görmek ayrı olacak. Tüm Türkiye'deki hemşerilerimizin, dostlarımızın ziyaret etmesini bekleriz.  

Yorumlar 0 Yorum Var