Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunumuyla ekranlara gelen Başkent Kulisi programının bu haftaki konuğu Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül.

Sarıgül, ‘Siyasetteki hedefleri neler? CHP’den neden ayrıldı? Bu CHP eski CHP değil mi? Herhangi bir ittifak içinde yer alacak mı? 2023 seçimlerinde neyi hedefliyor?’ sorularını yanıtlıyor.

Mustafa Sarıgül'ün açıklamalarından öne çıkan noktalar şöyle:

"HDP ve diğer partilerin desteği yoktu. Biz o dönemde CHP tarihinin en çok oyunu aldık.

87'de 30 yaşımda Türkiye'nin en genç milletvekili oldum. Bir tarafta koca Demirel, bir tarafta Özal... 

SİYASETTEKİ HEDEFLERİ

Siyasi hedeflerimin tamamına hemen hemen ulaştım. Bir hedefim kaldı, siyasetteki en büyük hedefim başbakanlıktır. Başbakan olmak isterim. Yurttaşlarımı yönetmek istiyorum. 

CHP'DEN NEDEN AYRILDI?

Biz arkadaşlarımızla oturduk ve bir değerlendirme yaptık. Siyasetin çizgileri çok agresif oldu. Türkiye'de yeni bir üslup ve siyasete ihtiyaç var. Türkiye Değişim Partisi, sağın ve solun partisi değil. Bu kavramlar eskimiştir. Soğuk Savaş döneminde kalmıştır. Neden TDP'yi kurduk? Bu kavramları artık değiştirmemiz lazım. Sağı ve solu vicdan, merhamet  ve şefkat yolu olsun. Bizim çizgimiz Varan çizgisi olsun, diyoruz.

Bizim çizgimiz Fatih Sultan Mehmet'ler, Alp Arslan ve Atatürkler... Osmanlı'ya da sahip çıkalım Cumhuriyet'in değerlerine de sahip çıkıp geliştirilelim. 

Sağ ve sol kavramları yıpranmıştır. Biz ulusal birliğin bekçisiyiz. 

Geçmişimle gurur duyuyorum. 

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Zaza oglu 13.11.2022 23:58
    Helal olsun sana be
  • Çiçek. 13.11.2022 16:08
    AYNEN SAYIN. SARI GÜL BÖYLE DEVAM ET FARK ATARSIN ALLAH IN İZNİYLE 6 MASAYIDA DEVİRSİN İNŞALAH ÇÜNKÜ TERÖRİST ERMENİ İSRAİL YUNAN PARTİSİ GİTSİN İNŞALAH Böyle devam gerçekten düşüncemiz 6 masanın başkanından daha ileri görüyorum lazım muhalefet sizin gibi lazım ya siz ya ince ama 6 Sı gider inşallah. SÖZLERİNİZİ dogru bence
  • Süheyl 13.11.2022 13:43
    Helal olsun adam hakkaniyetli sağol hocam