CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ile HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, bombalı saldırıyı düzenleyen taşeron bölücü terör örgütü PKK/PYD yerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu haksız ve gerçek dışı ithamlarla hedef almasına AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan sert tepki gösterdi.

"TERÖR TÜM İNSANLIĞIN ORTAK DÜŞMANI"

Turan, İstiklal Caddesi'ndeki hain terör saldırısı sonucu herkesin derinden sarsıldığını ifade etti.

Devletin tüm birimleriyle gerçekleştirdiği yoğun çalışmayla teröristin ve iş birlikçilerinin yakalandığını anımsatan Turan, "Terörün tüm insanlığın ortak düşmanı olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Türkiye tüm dünyaya örnek terörle mücadele sürecine kaldığı yerden daha yoğun devam edecektir." dedi.

"ŞÖYLE GÖĞSÜNÜZÜ GERE GERE 'TERÖRÜN PKK'SINI DA PYD'SİNİ DE LANETLİYORUZ' DİYEMİYORSUNUZ"

Grup Başkanvekillerinin İçişleri Bakanı Soylu'yu hedef aldığını belirten Turan, "2 grup başkanvekili İçişleri Bakanı'mızı hedef aldılar. Terör gündemde. Yüreğimizde acı var.  Terörden daha çok İçişleri Bakanını, devlet konularını konuşmanın Meclis'in mehabetine uygun olmadığı kanaatindeyim. Daha canlarımızı kaldırmadan bu ağır siyasi dilin ve atmosferin kimseye faydası olmadığı kanaatindeyim. Israrla grup başkanvekili arkadaş 'Taksim'deki patlama' dedi. Yav Taksim'de tüp mü patladı Allah aşkına. Niye PKK diyemiyorsunuz. Niye PYD diyemiyorsunuz. Şöyle göğsünüzü gere gere açık açık 'terörün PKK'sını da PYD'sini de lanetliyoruz' diyemiyorsunuz. Terörden daha çok bakan konuşuyoruz, devletin kurumlarını konuşuyoruz. Bu yanlış bir şey diye düşünüyorum." diye konuştu.

Yorumlar 0 Yorum Var