Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı G20 Liderler Zirvesi kapsamında Medya Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

'Değerli arkadaşlar G-20'nin bu seneki teması birlikte daha güçlü toparlanmaydı. Sene boyunca çok sayıda teknik düzeyde çalışma gerçekleştirildi. Türkiye olarak görüşlerimizi paylaştık, zirve gündemine katkıda bulunduk. Son gelişmeleri değerlendirdik. Dünyamız son 3 yıldır salgınla başlayıp sıcak çatışmalarla çetrefilleşen sancılı bir dönemden geçiyor.

Aşırı yükselen enerji, gıda ve hammadde fiyatlarının tüm ekonomileri zorladığı görülüyor. Pek çok bölgede 60 yılın zirvesine ulaşan enflasyon rakamları karşılaşılan sıkıntıların büyüklüğünü gösteriyor. Alışılageldik usullerle enflasyonu düşürme formülünün henüz isteneni veremediğini görüyoruz.'

ERDOĞAN'DAN ABD'YE SERT SÖZLER: TERÖR ÖRGÜTÜNE DESTEK VERENLER DÖKÜLEN HER KANA ORTAKTIR

İstiklal Caddesi'nde meydana gelen terör saldırısın sonucunda taziyelerini ve geçmiş olsun dileklerini ileten tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Bu alçak saldırı terörün kanlı ve çirkin yüzünü bir kez daha göstermiştir. Terör örgütüne destek verenler dökülen her kana ortaktır. Teröristlerin kimin arkasına saklanırsa saklansın kendilerini bekleyen akıbetten kurtulamayacaklardır.

Zirve kapsamında küresel, siyasi ve ekonomik görünüme ilişkin son gelişmeleri değerlendirdik. Aşırı yükselen enerji, gıda ve hammadde fiyatlarının hiçbir ayrım yapmadan tüm ekonomileri zorladığı görülüyor.

Bu kriz belli bölgelerin değil, tüm ülkelerin krizidir.

"F-16 KONUSUNDA GELİŞMELER OLUMLU"

"(ABD'den F-16 tedariki) Sayın Biden, olumlu gelişmelerin olduğunu söyledi."

TAHIL ANLAŞMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tahıl koridoru anlaşmasına ilişkin, "Görüşmelerimiz sürekli devam ediyor ve şu an itibarıyla devam edeceği kanaatindeyim, herhangi bir sıkıntı yok. Şuana kadar yaklaşık 11 milyon ton tahılın dünya pazarına girmesini temin ettik" dedi.

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Vedat 17.11.2022 20:51
    Reisim bunlar anlamazlar çünkü işlerine gelmez ülkemizin refahini kalkınmasını katiyen istemezler
  • Vatandaş 16.11.2022 12:36
    ALLAH senden razı olsun Reis ALLAH seni bu davada yanlız bırakmasın seni yanlız bırakanları ALLAH a havale ediyorum
  • Çiçek 16.11.2022 10:12
    ER DOGAN TEK BARIŞI HUZURU SAVUNANTEK ADAM Siyaset te hep adaletli merhametli güvenilir olmuş TEK Lideraynı zamanda DÜNYA Ülkelerine yardım yapmış özelikle pandemide koronovirüs salgınında 100 yada daha fazlası ülkeye yardım yapmış TEK ülkeyiz Suriye de mültecilerede RUS UKRAYNA SAVAŞINDADA HEP barış için ortam yapmış ama birilerii bunu bozmaya ÇALIŞMIŞ ve Ukrayna halkın güvenli çıkışını saglamış ülkede Türkiye tahıl için ASKER Takası için her zaman ÇALIŞMIŞ Ülke TÜRKİYE Şükür bunları yapacak güç veren ALLAHA Bin şükür
  • Yavuz Özmen Almanya 16.11.2022 10:09
    Lafı yerinde söylemiş. Allahına kurban Reis!!!
  • İzmirli 16.11.2022 09:44
    Reis adamdır gerisi yalan dolan dır